Ujutro u Orašju

Sedmorica radnika ne odustaju, Vlada nudi 100 KM

Gospodarstvo / Flash | 26. 12. 2014. u 17:57 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sedmorica radnika tvornice obuće „Aida“ koji su jutros prvi krenuli iz Ormanice prema graničnom prijelazu u Orašju, trenutno se nalaze u Omladinskom domu u tom mjestu, gdje će i prenoćiti zajedno sa ostalim radnicima, a smještaj im je osigurao tamošnji Crveni križ.

Na pitanje kako komentira izjavu premijera TŽ da je Vlada ponovo u problemu da nađe način kako da radnicima na legitiman i zakonit način isplati po 300 KM, ali da im može isplatiti po 100 KM, kao materijalnu pomoć, u vidu paketa, Hasan Užičanin, potpredsjednik Sindikata radnika „Aide“ je rekao da to nije nikakvo rješenje.

''Što oni misle da je samo to rješenje? Treba da mi opet u naredna tri mjeseca hodamo po ulicama?! Tražimo kada se vratimo da imamo posao i da živimo. Te pare i ako dobijemo, potrošit ćemo. Šta dalje? Idu siječanj, veljača i ožujak, a mi ne radimo, od čega ćemo onda živjeti? Tražimo posao!'', istaknuo je Užičanin.

On je, također, kazao da je uvjet povratka sedmorice „Aidinih“ radnika da rade ili da budu materijalno zbrinuti, sve do uposlenja.

Na graničnom prijelazu u Orašju, kako su rekli, bit će sutra ujutro.

Kopirati
Drag cursor here to close