Nadomak diplome

Saznajte koje su studentima najpoželjnije kompanije za zapošljavanje

Gospodarstvo / Flash | 22. 07. 2014. u 06:13 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prema istraživanjima, studenti u Europi po završetku studija maštaju o zaposlenju u nekoj od velikih kompanija kao što su Google, Microsoft i L’Oréal. Već treću godinu zaredom, Google je najpoželjniji poslodavac među studentima ekonomije u Europi, dok budući inžinjeri i IT stručnjaci priželjkuju zaposlenje u njemačkom konglomeratu Siemensu.

Prema ovogodišnjem istraživanju firme Universum, studenti ekonomskih znanosti preferiraju poslodavce koji nude više mogućnosti za stručno usavršavanje, te dinamičnu radnu sredinu. Google se nalazi na prvom mjestu, jer ga smatraju vrlo kreativnim radnim mjestom, gdje se zaposlenici kroz rad mogu i zabaviti. Google se, također, nalazi na listi od pet najpoželjnijih poslodavaca po izboru budućih inžinjera i IT stručnjaka.

L’Oréal, u čijem vlasništvu su i neki veliki brendovi kao što su The Body Shop i Kiehl’s, visoko kotira na listi želja studenata ekonomije, jer je poznat po kreativnoj radnoj atmosferi i dobrom programu za pripravnike.

Što se tiče budućih inžinjera, njihov favorit je Siemens, jer je na glasu kao vodeća firma u oblasti inovacija i tehnologije. Nudi brojne i raznolike poslovne mogućnosti, od energetike do zdravstvene zaštite. Microsoft je, također, visoko pozicioniran prema mišljenju obje grupe studenata. Microsoft naglašava značaj pojedinačnog doprinosa svakog zaposlenika, te istinski promovira poticanje društvene odgovornosti na društvenim mrežama i drugim digitalnim servisima.

Ovogodišnja lista je zasnovana na ispitivanju više od 135.000 studenata (od kojih je većina nadomak diplome), u 12 europskih zemalja, uključujući Njemačku, Francusku, Italiju i Veliku Britaniju.

Za ekonomiste:

1. Google
2. L’Oréal
3. PwC (PricewaterhouseCooper)
4. EY (Ernst&Young)
5. Microsoft

Za inžinjere i IT stručnjake:

1. Siemens
2. IBM
3. BMW
4. Google
5. Microsoft.

Kopirati
Drag cursor here to close