Veleposlanik Mominah

Saudijski fond je BiH odobrio kredit od 47 milijuna

Gospodarstvo / Flash | 21. 07. 2017. u 13:58 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Odbor Saudijskog fonda za razvoj je Bosni i Hercegovini odobrio kredit u iznosu od 47 milijuna KM za infrastrukturne projekte.

Kreditna sredstva odobrena su za projekt "Modernizacija zdravstvenih ustanova na području Hercegovačko-neretvanske županije'" u vrijednosti 33.075.980 KM, dok će 13.568.705 KM biti odobreno za "Kapitalne projekte u Starom Gradu Sarajevo“.

Veleposlanik Kraljevine Saudijske Arabije u BiH Hani bin Abdullah Mominah je istaknuo da se radi o kreditu pod povoljnim uvjetima.

''Ovo predstavlja nastavak projekata u BiH za koje je Kraljevina Saudijska Arabija odobrila kredite i donacije, a sredstva su namijenjena svim narodima Bosne i Hercegovine bez obzira na naciju i vjeru'', naglasio je Mominah.

Imajući u vidu prijateljske odnose BiH i Kraljevine Saudijske Arabije te želju da se ti odnosi unaprijede, veleposlanik Mominah je istakao da Kraljevina želi dati svoj doprinos razvoju BiH i jačanju dobrih odnosa između dvije prijateljske države,priopćeno je iz Veleposlanstva KSA u BiH.

Podsjetio je da je Kraljevina Saudijska Arabija i do sada plasirala kredite i donacije širom Bosne i Hercegovine.

Kopirati
Drag cursor here to close