spoj modernog izgleda i brige za okoliš

Sarajevski kiseljak blago gazirani ima novi dizajn

Blago gazirana varijanta Sarajevskog kiseljaka od sada će biti prepoznatljiva po modernoj, plavoj boji koja je i ekološki prihvatljivija.
Gospodarstvo / Flash | 30. 03. 2021. u 13:16 Promotivni tekst

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kompanija Sarajevski kiseljak sa zadovoljstvom predstavlja novi vizuelni identitet blago gaziranog Sarajevskog kiseljaka, koji je uspješno spojio svježinu ovog brenda s modernim izgledom, ali i brigom za okoliš. U skladu s kontinuiranim nastojanjima za čišćim okolišem kompanija Sarajevski kiseljak je iskoristila savremena inovativna rješenja i smanjila gramaturu PET-a za oko deset posto, tako da nova boca sada sadrži manje plastike.

Uz ekološki prihvatljivije pakiranje, blago gazirani Sarajevski kiseljak od sada će biti prepoznatljiv po plavoj boji boce sa sivim čepom i osvježenom etiketom, zahvaljujući kojima će zasigurno biti primijećen na policama.

Sarajevski kiseljak blago gazirani je prirodna mineralna voda prepoznatljivog kvaliteta i svojstava koja nosi poznatu notu Sarajevskog kiseljaka s laganijim mjehurićima, ali istim funkcionalnim benefitima. Ova prirodna mineralna voda, koja izvire iz dubine od 150 do 300 metara, u svom prirodnom proticanju kroz staro eruptivno stijenje obogaćuje se brojnim mineralima. Po svojim fizičko-hemijskim svojstvima Sarajevski kiseljak je natrij-kalcij-magnezij-hidrogenkarbonatna-sulfatna mineralna voda i kao takva spada u najbolje prirodne mineralne vode na svijetu.

Zahvaljujući blagotvornom dejstvu pomenutih minerala na zdravlje, pomaže u regulaciji probave, liječenju bolesti probavnih organa, bolesti metabolizma (dijabetesa i gihta), jetre, žuči, žučnih kanala i kamenca, bolesti bubrega i mokraćnih puteva.

Sarajevski kiseljak blago gazirani je namijenjen onima koji imaju osjetljivija nepca i kojima odgovaraju blaže gazirana pića, uključujući i sportiste. Zbog svoje pitkosti, kao i savršenog balansa minerala, svaki gutljaj pruža organizmu pokretačku energiju. Blago gazirani Sarajevski kiseljak na prodajnim mjestima je dostupan u PET pakiranjima od 1,5l i 0,5l.

Kopirati
Drag cursor here to close