Dugo je i trebalo...

Sarajevo: Novi tramvaji već na meti vandala, ministar prometa objavio snimku

Županijski ministar prometa Adnan Šteta se oglasio na društvenim mrežama kritizirajući vandalizam.
Gospodarstvo / Flash | 02. 04. 2024. u 10:11 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nije prošlo ni sedam dana od kada su tri nova sarajevska tramvaja puštena u promet, a u unutrašnjosti jednog od njih već je pričinjena šteta.

Županijski ministar prometa Adnan Šteta (SDP) je objavio da je u jednom od vozila urezano "Edo" te da je time pričinjena, kako je konstatirao, ogromna šteta svim građanima. Smatra da je tužno i sramotno što je ponovo oštećena javna imovina.

Šteta je kasnije objavio i video snimku koja je nastala u ponedjeljak navečer, a na kojem se vide dvojica vandala, koji pokušavaju sprejem šarati po tramvaju na Drveniji.

''Na stanici na Drveniji pokušali su sprejevima šarati stari tramvaj. Bez obzira o kojem tramvaju se radi, svaki je naš, svaki je javno dobro i niko ne smije ovako da se odnosi prema nečemu što je vlasništvo svih građana'', istaknuo je Šteta.

Poručio je da su "prešli svaku granicu sa šaranjem stanica, starih i novih vozila i sa uništavanjem imovine".

''Hvala slučajnom prolazniku na snimci, vozaču tramvaja za reakciju kojom je sačuvao tramvaj od novog šaranja. Očekujem što hitnije djelovanje nadležnih institucija, procesuiranje i sankcioniranje svih osoba koje uništavaju imovinu'', navodi se.

 

Kopirati
Drag cursor here to close