Novi prosvjed

Samostalni sindikat radnika u BHRT-u poziva istražne organe na akciju

Gospodarstvo / Flash | 22. 01. 2017. u 09:49 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Samostalni sindikat radnika u BHRT-u sutra će u zgradi RTV Doma u 12.05 sati održati prosvjed upozorenja povodom loše financijske situacije u kojoj se nalaze, uz direktan prijenos na BHT1.

''Prosvjed upozorenja organiziramo zbog katastrofalne financijske situacije u kojoj se BHRT nalazi zbog čega je ugrožena egzistencija svih radnika i njihovih obitelji (upitna isplata plaća radnika, doprinosi se redovno ne uplaćuju, loši uvjeti rada, zastarjela oprema).

Zbog svega toga Samostalni sindikat radnika u BHRT-u zahtjeva hitno rješavanje stabilnog financiranja BHRT-a u roku od 60 dana'', naveli su u današnjem priopćenju.

Ističu da je prosvjedu upozorenja podršku dao veliki broj sindikata i nevladinih organizacija od kojih će neki i sudjelovali u prosvjedu.

Također, Samostalni sindikat radnika u BHRT-u traži ulazak državnih i entitetskih organa revizije u sva tri javna emitera, da bi se utvrdilo činjenično stanje i kaznili krivci za milijunske dugove javnih RTV servisa, bez obzira na to o kome se radi, priopćeno je iz tog sindikata.

Podsjećaju da je Samostalni sindikat radnika u BHRT-u reprezentativni sindikat u BHRT-u, potvrđen odlukom Vijeća ministara od 1. kolovoza2016. godine i da broji više od 500 članova.

Kopirati
Drag cursor here to close