Nova mjera

Rusija obustavlja sve međunarodne letove

Ranije ovog mjeseca, ruske vlasti ograničile su aviopromet na redovne letove do svjetskih prijestolnica i čarter letove.
Gospodarstvo / Flash | 26. 03. 2020. u 09:36 Anadolija

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Ilustracija  / Rusija obustavlja sve međunarodne letove

Vlada Rusije najavila je obustavu svih međunarodnih letova počevši od petka u cilju sprečavanja širenja novog koronavirusa.

Izuzetak će biti letovi koji dovoze ruske državljane iz inozemstva, navodi se u priopćenju objavljenom u četvrtak na internet stranici Vlade.

Ranije ovog mjeseca, ruske vlasti ograničile su aviopromet na redovne letove do svjetskih prijestolnica i čarter letove.

Nova mjera dolazi jer broj slučajeva zaraženih koronavirusom u Rusiji ubrzano raste. U srijedu je Vlada potvrdila ukupno 658 slučajeva oboljenja COVID-19, sa 163 novih u odnosu na prethodni dan. To je značajno veći dnevni porast nego prethodnih tjedana, kada je broj slučajeva rastao za nekoliko desetina dnevno.

Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) 11. ožujka je zbog širenja koronavirusa proglasila ''globalnu pandemiju''. Također, WHO je uz Europu novim epicentrom pandemije koronavirusa, koji se prvi put pojavio krajem prošle godine u kineskom gradu Wuhanu, proglasio i američku državu New York.

Od COVID-19 u svijetu je umrlo više od 21.300 ljudi, a potvrđeno je preko 470.000 slučajeva zaraze koronavirusom u više od 175 zemalja, govore podaci američkog Univerziteta Johns Hopkins. Do sada se oporavilo više od 110.000 ljudi.

 

Kopirati
Drag cursor here to close