Agrokor

Rusi zovu Miškovića da spasi Todorića

Gospodarstvo / Flash | 27. 03. 2017. u 10:11 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Rusi zovu Miroslava Miškovića da spasi biznis Ivice Todorića u Srbiji, pišu beogradske Novosti koje tvrde kako im je ova informacija potvrđena iz više izvora iz jedne od najvećih zemalja na svijetu, ali i iz zapadnih investicijskih fondova, koji su preuzeli deo dugova posrnulog hrvatskog tajkuna.

Prema saznanjima Novosti, za poslove Agrokorovih firmi u regiji trenutno ne postoji kupac. Preveliki dugovi odbijaju bilo kojeg investitora, pa su povjeritelji odlučili da Todorićeve poslove prvo saniraju i učine ih profitabilnim. Uvođenje profesionalnog menadžmenta je opcija. Miškovićevo ime se iskristaliziralo, zbog njegovog iskustva u trgovini.

Novosti pišu kako ne treba podsjećati da je vlasnik Delta holdinga napravio ogromnu trgovačku imperiju i da je kroz lance Maksi i Tempo postao vodeći igrač u Srbiji i jedan od lidera u Crnoj Gori, Bosni i Hercegovini, Bugarskoj i Albaniji. Kruna njegovog poslovanja je i prodaja spomenutih lanaca belgijskom Delezu za 932 milijuna eura.

Mišković se time nametnuo kao rješenje, jer i Rusi i Amerikanci vjeruju kako je jedino njegov menadžerski tim sposoban da poslovanje Mercatora S, Ide" i Rode u Srbiji dovede na profitabilnu razinu. Iako je Mišković odbijao da uopće razgovara o problemima Agrokora, zbog velikog prijateljstva s Todorićem, sada se situacija promijenila.

Iako su u Delti odbili dati komentar na ovu temu, Novosti neslužbeno saznaju da Miškoviću izuzetno prija poziv da se vrati u velike poslove, kada je trgovina u pitanju.

''Prema informacijama do kojih smo došli, Mišković je vrlo blizu odluke da prihvati ovaj izazov, a nije nerealno da čak i otkupi Todorićev biznis po okončanju njegove sanacije'', pišu Novosti.

Jedina prepreka za ulazak Miškovića u Mercator S, koji gazduje Ideom i Rodom u Srbiji jeste njegov loš odnos s vladajućom garniturom. Ipak, sugovornici Novosti procjenjuju da je važnost spašavanja Agrokorovih poslova u Srbiji, koji iznose jedan posto srpskog bruto društvenog proizvoda, razlog da se i ti odnosi relaksiraju.

Kopirati
Drag cursor here to close