Beton nama treba

Ruši se mljekara: Mostar dobiva novi stambeno-poslovni kompleks

Gospodarstvo / Flash | 16. 01. 2014. u 12:12 Berislav JURIČ

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na mjestu nekadašnje mljekare ''Movita'' u Mostaru uskoro će niknuti veliki stambeno-poslovni kompleks, potvrdili su iz mljekare.

Iako se po gradu Mostaru već danima priča o tome kako će ovaj prostor postati stambeno-poslovni kompleks, sada su to potvrdili i iz mljekare koja je godinama loše poslovala, te je zatvaranje bio logičan slijed događaja.

No, još uvijek je nepoznanica tko je novi vlasnik zemljišta na kojem će, kako se priča, niknuti jedna od najvećih zgrada na ovom području i to u ulici u kojoj su već smješteni ''najveći'' objekti – Orca i Mepas Mall.

No, valja napomenuti kako je mljekara Movita 2009. godine s uloženioh 1,5 milijuna KM pokrenula proizvodnju sireva, ali se njezin rad sveo na povremenu obradu mliječnih proizvoda za druge proizvođače.

Dnevni list pak piše kako se mljekara u zadnje vrijeme spominje samo po mirisu amonijaka koji se mogao osjetiti u večernjim satima što su potvrdili i iz mljekare. A potvrdili su i da će mljekaru '''zamijeniti'' stambeno-poslovni objekt.

''Razlog zbog kojeg se osjetio amonijak je činjenica kako se on “vadio” iz cijevi koje se sada sijeku, jer je tvrtka pred zatvaranjem. Na ovom mjestu uskoro će niknuti stambeno-poslovni kompleks'', kazali su Dnevnom listu iz mljekare Movita.

Što se amonijaka tiče, nitko se od građana na njega nije žalio. Barem tako tvrde gradski inspektori.

''Nitko od građana nije se žalio na miris amonijaka koji se širi na tom području. Ni sam nisam upoznat s tim problemom, no naravno da će naši inspektori izići na teren te ustvrditi postoje li nepravilnosti u ovom slučaju'', kazao je Hilmo Đidelija, šef Inspekcijske službe Grada Mostara.

No, Dnevni list piše kako se puštanje amonijaka dogodilo se upravo zbog zatvaranja mljekare na području grada.

''Taj miris trajao je nekoliko dana jer se on ispuštao iz cijevi upravo zbog toga kako bi se one mogle ukloniti, te kako bi se moglo početi s rušenjem mljekare'', potvrdili su iz ''Movite''.

Inače, u prostornom planu Grada Mostara, koji je usvojen 2012. godine nekoliko dana prije isteka mandata gradskog Vijeća, predviđeno je da mljekaru zamijeni zgrada. Prema istom planu, novi poslovno-stambeni kompleks gradit će se i na vrhu Avenije.

Kopirati
Drag cursor here to close