Ivancov

Rusi donose novac za dug i žele kupiti Bosnalijek

Gospodarstvo / Flash | 21. 04. 2016. u 10:19 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ruske kompanije pokazale su zanimanje za privatizaciju državnog kapitala u Bosnalijeku, priopćio je federalnom premijeru Fadilu Novaliću ruski veleposlanik u BiH Petar Ivancov.

Uz to i uz razgovor o reformskim procesima koji su u tijeku i unapređenju suradnje, posebno na ekonomskom planu, glavna tema bilo je rješavanje klirinškog duga bivšeg Sovjetskog Saveza prema Socijalističkoj Federativnoj Republici Jugoslaviji, od čega dug prema BiH iznosi 125,2 milijuna dolara.

Prema prijedlogu Ministarstva financija Ruske Federacije, umjesto razmjenom roba, ovaj dug bio bi namiren u novcu. O tome je Vijeće ministara BiH upoznalo Vladu FBiH koja je na 48. sjednici održanoj 7. travnja ove godine zaključila da predložena inicijativa predstavlja dobru osnovu za vođenje pregovora s Ruskom Federacijom s ciljem zaključivanja međunarodnog sporazuma.

''Mi pozdravljamo namjeru Ruske Federacije da bez uvjetovanja namiri ovaj dug i prihvaćamo svako rješenje u tom pravcu'', rekao je Novalić, te još jednom naglasio da je stav Vlade FBiH upućen Vijeću ministara BiH, priopćeno je iz Vlade Federacije BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close