Primjer dobre tvrtke

Rudnik i Termoelektrana Gacko sanirali dugovanja

Gospodarstvo / Flash | 05. 08. 2014. u 15:41 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednica Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović posjetila je danas Rudnik i Termoelektranu Gacko (RiTE), te s rukovodstvom konstatirala da je to poduzeće saniralo dugovanja nastala do 2006. godine, i od tada nastavilo pozitivni trend poslovanja.

''Upoznata sam i o projektima koji su u tijeku, kao što je izmještanje korita rijeke Mušnice, zaštita područja i kopova, otkrivanje novih kopova, te sa stanjem opreme i strojeva'', rekla je Cvijanović i dodala da će u narednom razdoblju doći do obnavavljanja postrojenja i opreme.

Pozdravila je zapošljavanje novih 100 radnika, među kojima su zaposlenje dobili članovi obitelji poginulih branitelja i ratnih vojnih invalida, 17 inženjera koji su bili prijavljeni na zavod za zapošljavanje, te osobe za koje je dana preporuka Centra za socijalni rad.

''Riječ je o prouzeću koje zapošljava nove radnike, izvršava svoje obaveze i ima kapacitet da projektuje nove aktivnosti'', istaknula je Cvijanović, saopćeno je iz entitetske vlade.

Direktor RiTE „Gacko“ Milinko Milidrag izjavio je da je današnji sastanak bio izuzetno sadržajan i konstruktivan, te da je razgovarano o dobivanju suglasnosti od Vlade za daljnja investiranja, koja se odnose na zaštitu kopova i obnavljanje opreme i strojeva, kao i o koncesijama za eksploataciju uglja u narednih 25 godina.

On je istaknuo da su u narednoj godini planirane investicije vrijedne 50 milijuna KM.

Izvršni direktor u RiTE Gacko Srđan Milović rekao je da su trenutne aktivnosti usmjerene na zaštitu ovog strateškog poduzeća od vremenskih neprilika koje, od ožujka prošle godine pa sve do sada, utječu na rad poduzeća.

''Vremenske neprilike su usložnile eksploataciju uglja u površinskom kopu Gacko, zatvaranjem jednog, a otvaranjem novog kopa. Sve to, međutim, u zadnjih šest mjeseci ide planiranom dinamikom i smatramo da neće biti problema u osiguravanju dovoljnih količina uglja za nesmetan rad TE Gacko'', rekao je Milović.

Kopirati
Drag cursor here to close