Zbog poreza

Rodoljub Drašković poklonio Republici Srpskoj Industriju alata

Gospodarstvo / Flash | 15. 03. 2017. u 18:36 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Skupština ''Svislajon'' grupe d.o.o. Novi Sad donijela je odluku da pokloni Republici Srpskoj akcije Gospodarskog društva ''Svislajon'' Industrija alata!

U obavještenju nakon izvanredne sjednice skupštine poslovnog sustava u čijem vlasništvu je 64,31% akcija trebinjske ''alatnice'', navedeno je da je ''Svislajon grupa'' isknjižila iz poslovnih knjiga kapital po osnovu vlasništva nad akcijama u ''Industriji alata'', te zahtijeva da se iz naziva i memoranduma privrednog društva ''Svislajon Industrija alata'' izbriše ''Svislajon'', piše Radio Trebinje.

''Od dana ovog obraćanja smatrajte da je Republika Srpska vlasnik Gospodarskog društva Svislajon Industrija alata'', stoji u obavještenju upućenom na pažnju predsjedniku RS Miloradu Dodiku i premijerki Željki Cvijanović.

U obrazloženju se podsjeća da je od trenutka privatizacije priopćeno da ''Svislajon industrija alata“ iz Trebinja ne priznaje obaveze po osnovu poreza iz razdoblja prije privatizacije.

''Država je bila dužna potraživanja po osnovu poreza prije privatizacije naplatiti prinudnim putem, proglasiti stečajni postupak, pretvoriti u kapital društva ili ih otpisati'', navodi se u obrazloženju.
''Svislajon industrija alata'' Trebinje uredno izmiruje obaveze po osnovu mirovinsko-invalidskog osiguranja, uplaćuje doprinose i povezuje radni staž svim zaposlenim koji su stekli uvjete za mirovinu, ističu u obavještenju.

Iz ''Svislajon grupe'' navode da poslovni susatv ''Svislajon Takovo'' izmiruje sve svoje obaveze prema svakoj državi u kojoj posluje, kao i obaveze prema dobavljačima i zaposlenima, ističući da poslovni sustav ''Svislajon Takovo'' ne prihvaća da mu ''Svislajon industrija alata” urušava poslovni ugled, kako u Republici Srpskoj, tako i u cijelom poslovnom svijetu.

''U kontinuitetu se pojavljuju napisi u medijima da je naš predsjednik Rodoljub Drašković i poslovni sustav ‘Svislajon Takovo’ najveći dužnik u Republici Srpskoj po osnovu poreza i doprinosa, čime se ruši i ugrožava ugled ovog poslovnog sustava. Vraćamo vam društvo u vlasništvu koje nakon više desetljeća stvaranja gubitka danas uspješno posluje i ostvaruje dobit'', navodi se u obavještenju koje je potpisala direktorica Julijana Škorić.

Kopirati
Drag cursor here to close