Banja Luka

Roditelji tvrde da se djevojčica razboljela zbog isparavanja boje, odgovorni negiraju optužbe

Gospodarstvo / Flash | 04. 01. 2015. u 13:35 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Odjel za inspekcijske poslove Gradske uprave Banja Luka odbacilo je kao neosnovane optužbe obitelji Mihajlo iz Banje Luke da su suodgovorni zbog problema koji su nastali uslijed upotrebe sporne boje tvrtke “Kolorit” prilikom krečenja dječje sobe, uslijed čijeg isparavanja se razboljela njihova kćerka.

Članovi obitelji Mihajlo su jučer prosvjedovali u banjalučkom Parku „Mladen Stojanović“, tražeći reakciju nadležnih.

''Postupajući po predstavci obitelji Mihajlo, zdravstveni inspektor Grada Banja Luka je između ostalog, utvrdio da poduzeće “Kolorit” redovno vrši ispitivanje svojih boja u certificiranim laboratorijima zemalja Europske unije jer na području Bosne i Hercegovine ne postoje adekvatne laboratorije'', naveli su priopćenju iz Odjela za inspekcijske poslove Gradske uprave Banja Luka.

Ističu i da zdravstvena inspekcija nije zapečatila ni jednu prostoriju u kući obitelji Mihajlo te ne stoje navodi pojedinih medija da su zabranjene te prostorije već dva mjeseca za članove obitelji.

Također, dodaju da je nadležna inspekcija naložila ovom poduzeću da sporne boje uputi na ispitivanje u ovlaštenu laboratoriju u Njemačku i rezultati provedenih analiza očekuju se krajem ovog mjeseca.

Odjel za inspekcijske poslove Gradske uprave Banja Luka, odnosno nadležna inspekcija će nastaviti vođenje inspekcijskog nadzora o predmetu obitelji Mihajlo u koordinaciji i po instrukcijama Glavnog republičkog zdravstvenog inspektora.

Iz tvrtke „Kolorit“ ranije su naveli da su njihovi proizvodi, prema svim analizama, uredni i da zadovoljavaju sve postavljene kriterije.

Obitelj Mihajlo tvrdi da neće odustati od istine, jer u sobu u svom stanu i dalje ne smiju da uđu, a kćerka im ima zdravstvene probleme.

Kopirati
Drag cursor here to close