SHP TAGOR

RMU Breza dobila moderni mehanizirani širokočelni kompleks

Gospodarstvo / Flash | 15. 09. 2014. u 10:57 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U jami Kamenice Rudnika mrkog uglja (RMU) ''Breza'' danas je pušten u rad novi, moderni mehanizirani širokočelni kompleks SHP TAGOR koji je izrađen u skladu sa posljednjim tehnološkim i tehničkim dostignućima u rudarstvu i predstavlja značajan doprinos povećanju sigurnosti rada rudara.

Novi kompleks SHP TAGOR sa otkopnim strojem EICKHOFF SL-300, u rad su pustili premijer Federacije BiH Nermin Nikšić, generalni direktor JP Elektroprivreda BiH (EPBiH) Elvedin Grabovica i direktor RMU "Breza" Suad Ćosić.

Vrijednost investicije Elektroprivrede BiH – nabavka novog širokočeonog kompleksa je 19,5 milijuna KM, a realizirana je u okviru procesa dokapitalizacije rudnika u sastavu Koncerna EPBiH.

Danas je također pušten u rad mehanizirani širokočeoni kompleks SHP THYSSEN instaliran u jami Sretno koji su reparirale renomirane domaće i strane kompanije, a uloženo je oko dva milijuna KM vlastitih sredstava.

U RMU ''Breza“ u okviru procesa dokapitalizacije bit će investirano 32.460.000 KM. Planirana ulaganja realizovana su u iznosu višem od 28 milijuna KM.

Kopirati
Drag cursor here to close