Gubitak je manji

RiTa nije ostvarila gubitak od 24 milijuna KM

Gospodarstvo / Flash | 08. 11. 2014. u 07:53 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Uprava Rudnika i Termoelektrane (RiTE) "Gacko" demantirala je medijske napise da je ovo poduzeće ostvarilo gubitak od oko 24 milijuna KM, navodeći da su to dezinformacije "koje je netko smišljeno plasirao".

U Upravi RiTE "Gacko" kažu da je financijski rezultat poslovanja (gubitak) od 24.117.972 KM iskazan na osnovu obračunatih i knjiženih prihoda i rashoda do 30. rujna ove godine i da se ne može smatrati relevantnim podatkom koji odražava stvarno stanje poslovanja, jer nisu obuhvaćeni svi ostvareni prihodi, kao ni dio troškova koji se obračunavaju na kraju godine, piše Srna.

Generalni direktor RiTE "Gacko" Milinko Milidrag kaže da iskazani prihodi od 74.774.000 KM ne sadrže sve ostvarene prihode za prvih devet mjeseci.

On je naveo da se na kraju godine obračunavaju prihodi od prekoplanske proizvodnje električne energije ostvarene na mjesečnoj razini u iznosu oko dva milijuna KM, zatim razlika u cijeni izvezene električne energije od 11.400.000 KM, te obračun vlastitih učinaka koji se kapitalizuju /otkrivka, zalihe uglja/, čija je procijenjena vrijednost osam milijuna KM.

U RiTE "Gacko" napominju da su u ovu godinu ušli sa minusom od 3,5 milijuna KM iz prošle godine, te s više milijuna neplaćenih troškova, navodi Srna.

Kopirati
Drag cursor here to close