Sinikati poručili

Riješite način financiranja Javnog RTV servisa, trajno

Gospodarstvo / Flash | 03. 02. 2016. u 13:29 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sindikat BHRT-a održao je danas u RTV domu u Sarajevu prosvjed upozorenja na kojem je od vlasti zatraženo da bude produženo prikupljanje RTV takse putem telekom operatera do 30. lipnja, a da u međuvremenu bude iznađeno rješenje za stabilno financiranje BHRT-a, te razmotren prijedlog Vlade FBiH o naplati RTV pristrojbe.

Predsjednik Sindikata uposlenika BHRT-a Damir Smital istaknuo je da je prosvjed organiziran jer je Vijeće ministara BiH tri puta zaredom skinulo s dnevnog reda sjednice točku o javnim servisima.

Potpredsjednica Sindikata Svjetlana Topalić izjavila je da bi voljela da svi oni koji kažu kako BHRT ne valja ili ne odgovara svojim zadacima uđu u RTV dom i pogledaju u kakvim uvjetima i na kakvoj opremi oni rade.

Dodala je da nisu sretni što na ovaj način traže svoja prava, ali da neće odustati.

''A vjerujte da ako budemo morali na ulicu bit će to glavna vijest i u regiji, pa i šire. Riješite način financiranja Javnog RTV servisa, trajno. Onda imate pravo da nas kritizirate'', poručila je Topalić.

Radnicima BHRT-a podršku je pružio i potpredsjednik Saveza samostalnih sindikata (SSS) BiH Selvedin Šatorović koji je rekao da je uz njih 180.000 članova SSSBiH koji podržavaju nezavisno i profesionalno novinarstvo.

Podršku radnicima BHRT-a pružili su i Sindikat uposlenika Federalne radio-televizije i glumac Josip Pejaković.

Kopirati
Drag cursor here to close