dobar početak

Rekordno niska stopa nezaposlenosti u Njemačkoj

Gospodarstvo / Flash | 31. 03. 2016. u 10:44 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Stopa nezaposlenosti u Njemačkoj ostala je na povijesno niskoj razini u ožujku, dok oporavak najveće europske ekonomije dobija na zamahu, pokazali su podaci objavljeni u četvrtak.

Stopa nezaposlenosti - kojom se mjeri ukupna nezaposlenost naprema radnoj snazi u cjelini - ostala je na 6,2 posto u ožujku, nepromijenjena u odnosu na veljaču.

U brojčanim terminima, broj ljudi koji su registrirani kao nezaposleni u Njemačkoj ostao je na 2,728 milijuna, također nepromijenjen s prethodnog mjeseca, navodi Savezni ured za rad u priopćenju.

Stopa nezaposlenosti trenutno je na najnižoj razini otkako su se Zapadna i Istočna Njemačka ujedinile u 1990. nakon pada Berlinskog zida godinu dana ranije.

‘’Uprkos globalnim neizvjesnostima, njemačka ekonomija zabilježila je dobar početak u prvom kvartalu ove godine’’, priopćio je ured za rad.

‘’Ekonomski rast od 0,3 posto registriran u prethodnom kvartalu rezultat je blažeg zimskog vremena. Rast će, međutim, ostati nepromjenjen kako godina prolazi. Ekonomska očekivanja, nakon nedavnog naglog pada, stabilizirala su se, ali ne ukazuju na bilo kakav snažan poticaj. Tržište rada nastavlja s pozitivnim razvojem’’, priopćio je Savezni ured za rad, prenosi AFP

Kopirati
Drag cursor here to close