I to je moguće

Razvojna agencija USŽ pred gašenjem zbog neodgovarajućeg trošenja novca EU

Gospodarstvo / Flash | 11. 07. 2016. u 07:00 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zbog neaodgovarajuće utrošenih sredstava i nerealiziranih projekata, Razvojna agencija Unsko-sanske županije (USŽ) obavezna je vratiti 600.000 maraka, a radi se o sredstvima iz europskih financijskih fondova koja su bila namijenjena realizaciji razvojnih projekata na području USŽ.

Zbog činjenice da nije došlo do namjenskog utroška ovih sredstava, Europska komisija u BiH zatražila je njihov povrat, potvrđeno je iz Vlade USKŽ

Prema tim informacijama, spomenuta javna ustanova, osnovana s ciljem ekonomskog razvoja i privlačenja starnih investicija, mogla bi se naći pred gašenjem, dok bi Vlada USŽ preuzela obavezu da vrati tražena sredstva.

Zbog neefikasnosti u radu Razvojna agencija USŽ se duže vrijeme nalazi u vrlo teškoj situaciji, a zaposlenicima se već duguje nekoliko osobnih dohodaka. Inače, spomenuta ustanova se financirala novcem kojeg je osiguravala zahvaljujući suradnji s međunarodnim razvojnim fondovima i financijskim institucijama.

U proteklih godinu dana gotovo da nije realiziralan niti jedan značajniji projekat, iako je ustanova od svog osnivanja pa do sredine 2015. godine osigurala oko 2,5 milijuna maraka, koji su usmjereni u razvoj i poboljšanje poslovanja preko 70 ovdašnjih preduzeća.

Dobri poznavatelji situacije tvrde kako je uzrok svemu loša kadrovska politika aktualne vlade USŽ, koja je po dolasku na vlast smijenila osnivača i dotadašnjeg direktora spomenute ustanove Harisa Komića.

Kopirati
Drag cursor here to close