Za urbani život!

Radovi ispred Kosače privode se kraju

Gospodarstvo / Flash | 07. 04. 2017. u 18:42 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ubrzano se kraju privode radovi na parteru ispred Hrvatskog doma hercega Stjepana Kosače kako bi taj prostor bio spreman za subotnju središnju proslavu 25. obljetnice osnutka Hrvatskog vijeća obrane.

"U relativno kratkom roku okupili smo tim ljudi koji je srčano odradio ovaj posao i uspjeli smo ambijent ispred Kosače urediti s ciljem da se spomenik koji je postavljen još prije 15 godina konačno završi te da dobijemo još jedan gradski trg na kojem očekujemo i potenciramo urbani život", kazala je za Fenu arhitektica Gradske uprave Grada Mostara Marica Raspudić.

Po njezinim riječima, svi planirani radovi mogli bi biti okončani do kraja travnja, a parter bi mogao u punom svjetlu zablistati u lipnju do kada bi se trebalo aklimatizirati novoposađeno zelenilo.

U sklopu rekonstrukcije platoa ispred Kosače planirano je popločavanje i zamjena oštećenih kamenih ploča, kao i uklanjanje bolesnih platana.

Naglasak je na niskom zelenilu kako se ne bi zaklanjao pogled na samo zdanje Kosače, a bit će zasađene i ukrasne trešnje i masline.

Također je predviđena ugradnja nove rasvjete te novi sustav navodnjavanja zelenila.

Kopirati
Drag cursor here to close