Nema plaća

Radnici Livnice čelika Tuzla počeli štrajk glađu

Gospodarstvo / Flash | 25. 01. 2016. u 13:41 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sedamnaest radnika tuzlanske Livnice čelika danas je stupilo u štrajk glađu.

Navode da je razlog za štrajk nemogućnost ostvarivanja prava na umirovljenje, kao i birokratski problemi između Livnice i tvrtke Bosnia Valves, te nedostatak pečata ove tvrtke koji je zaplijenio sud.

Radnici Livnice tvrde da imaju prava na svoje zarađene mirovine, te da kantonalna vlada mora riješiti problem ovih radnika.

Amir Begović jedan je od radnika koji čeka odlazak u mirovinu.

''Godinu dana nismo marke dobili. Do grla je došlo svakome. Ne znam od čega ovaj narod živi'', rekao je Begović, dodavši da radnici nemaju što jesti i "da je ovo postalo patnja i omalovažavanje ljudi".

Ministar industrije, energetike i rudarstva u Vladi TK-a Srđan Mićanović nedavno je izjavio da Vlada TK-a od početka mandata pokušava riješiti problem radnika Livnice čelika, koja je od prošle godine u stečaju, dok s tvrtkom Bosnia Valves to još nije slučaj.

Naglasio je i da Bosnia Valves nije dužna Tuzlanskom kantonu nijednu marku, jer je potraživanja knjižila na Livnicu čelika Tuzla.

''Samim tim mi nismo imali zakonsko rješenja da pokrenemo stečaj. U sljedećim danima očekujemo pozitivan odgovor da smo našli mogućnost da razriješimo situaciju kroz zahtjev za stečaj Bosnia Valvesa'', dodao je ministar Mićanović.

Kopirati
Drag cursor here to close