Bore se i dalje

Radnici Aide dobili zabranu okupljanja: Ne odustajemo od zahtjeva i dalje ćemo se okupljati

Gospodarstvo / Flash | 22. 12. 2014. u 11:24 M.A.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Oko 200 radnika Fabrike obuće 'Aida' okupilo se jutros pred zgradom Skupštine Tuzlanske županije.

Potpredsjednik Sindikata radnika 'Aide' Hasan Užičanin poručio je da radnici neće odustati od svojih zahtjeva,

''Ako nam se niko ne obrati, idemo pred Vladu TŽ-a'', rekao je Užičanin.

Navodi da su radnici dobili zabranu okupljanja, ali da će usprkos tome nastaviti to činiti, "jer je ovo slobodna i demokratska zemlja".

''Mi nismo izgubili bitku. Borit ćemo se i dalje. Ovo je samo njihova sramota. Da oni rade svoj posao, mi ne bismo bili ovdje, nego u tvornicama'', smatra Užičanin.

Radnici su za srijedu najavili, kako upozorava Užičanin, odlazak iz države te da su se dosad na popis upisala 43 radnika 'Aide', a očekuje ih se i više.

Na nedavno održanoj izvanrednoj sjednici, posvećenoj zahtjevima sindikata Fabrike obuće 'Aida', Vlada TŽ-a je zaključila da nije u mogućnosti razmatrati odluku o odobravanju jednokratne socijalne pomoći radnicima 'Aide', do donošenja izmjena i dopuna proračuna Tuzlanske županije.

Također je zaključeno da osiguranje sredstava u proračunu TŽ-a za 2015. godinu za uvezivanje radnog staža za sve radnike 'Aide' za svih 18 godina, zbog nedostatka zakonskog osnova i znatno velikog iznosa potrebnih sredstava, nerealan i neostvariv zahtjev.

Priopćeno je i da će Vlada TŽ-a, putem Ministarstva industrije, energetike i rudarstva, a u suradnji s menadžmentom 'Aide' i dalje pomagati na iznalaženju odgovarajućih poslova za sva tri pogona 'Aide', s obzirom na to da je jedini zakonski način da firma sama zbrine sve svoje radnike putem proizvodnje i osiguranja potrebnih financijskih sredstava.

Kopirati
Drag cursor here to close