Radionica o cirkularnoj ekonomiji u INTERA TP-u

Gospodarstvo / Flash | 19. 11. 2020. u 09:35 Promotivni tekst

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Stoljećima se svjetska ekonomija temeljila na proizvodnji koja ju je vodila ka potrošnji i iskorištavanju resursa. Već desetljećima vodeći ekonomski stručnjaci razgovaraju o novim modelima podižući svijest o važnosti resursa i njihovom ponovnom korištenju u proizvodnim procesima. Upravo na tome počiva model cirkularne ekonomije koju stručnjaci definiraju kao ekonomiju koja mijenja način proizvodnje.

O važnosti ovog modela govori i činjenica da je Europska komisija početkom godine usvojila Akcijski plan za cirkularnu ekonomiju čime je dodatno stavljen naglasak na mogućnosti razvoja koje ovaj model pruža. Uzimajući u obzir značaj cirkularne ekonomije za budućnost gospodarstva, INTERA Tehnološki Park početkom 12. mjeseca u svojim prostorijama organizira intenzivnu jednodnevnu radionicu Kružna ekonomija u privredi namijenjenu predstavnicima poduzeća i organizacija koje prepoznaju potencijal svog poslovanja u primjeni ovog modela. Kroz radionicu, čiji je program moguće pronaći ovdje, polaznici će imati priliku čuti kratki osvrt na linearnu ekonomiju, ali i upoznati se s osnovama cirkularne ekonomije i njezinim elementima. Poseban naglasak će biti stavljen na praktične primjere i korake primjene ovog poslovnog modela u Bosni i Hercegovini. Radionicu, koja će biti organizirana za dvije grupe polaznika kroz dva uzastopna dana u utorak, 1.12. i srijedu, 2.12.2020. godine s početkom u 10h, održat će gospodin Ismar Ćeremida, magistar poduzetništva, inovacija i kružne ekonomije.

Uzimajući u obzir epidemiološku situaciju, broj mjesta u dvorani Europa je ograničen u skladu s propisanim mjerama, a svi zainteresirani prilikom prijave na linku mogu izabrati koji dan žele sudjelovati. Sudjelovanje na radionici je besplatno, a INTERA Tehnološki Park ju organizira kroz projekt Partnership for circular economy – sustainable SMEs growth and regional development financiran kroz Western Balkans Fund o kojem je više informacija moguće pronaći ovdje.

Bilo da radite u poduzeću koje svoj poslovni model želi temeljiti na principima cirkularne ekonomije ili da radite u organizaciji koja želi pružiti podršku poduzećima koja vide potencijal iste, ova radionica je idealna za vas! Zato ne propustite priliku i već danas svoje mjesto osigurajte na linku.

Kopirati
Drag cursor here to close