Croatia Airlines

Putnici zadovoljni: Let Zagreb-Mostar traje kratko, a cijena je pristupačna

Tako će iz Zagreba za Mostar avion „Dash 8 Q400", koji može primiti 76 putnika, letjeti četvrtkom i nedjeljom u 22.10 sati.
Gospodarstvo / Flash | 13. 05. 2018. u 20:47 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Glavni grad Hrvatske Zagreb i najveći grad Hercegovine Mostar, nakon punih 12 godina, ponovo su povezani zrakoplovnom linijom.  Zahvaljujući suradnji mostarske Zračne luke i kompanije „Croatia Airlines" te subvenciji federalne vlade, uspostavljena je redovita zrakoplovna linija, a cijena povratne karte je 89 eura, piše Dnevni avaz.

Tako će iz Zagreba za Mostar avion „Dash 8 Q400", koji može primiti 76 putnika, letjeti četvrtkom i nedjeljom u 22.10 sati, a iz Mostara za Zagreb ponedjeljkom i petkom ujutro u 6.05 sati.

Nakon promotivnog slavljeničkog leta iz Zagreba u mostarskoj Zračnoj luci stigli su putnici jednog od prvih letova.

U Mostar ih je stiglo ukupno 22, a neki su u razgovoru za Avaz izrazili zadovoljstvo što je ova linija ponovno uvedena.

Među njima je bila i Ivana Balić iz Rijeke, koja je stigla u Hercegovinu kako bi nazočila svadbi prijateljice.

''Što se mene tiče, zadovoljna sam i dobro je da je ova linija ponovno krenula. Let traje kratko, sve je super, a i udobnost je tu. Zahvaljujući ovoj liniji, lakše sam stigla prijateljici na vjenčanje'', rekla je Balić.

Govoreći o opravdanosti i perspektivnosti ove linije, jedan od čelnih ljudi mostarske Zračne luke Marko Đuzel istaknuo je da se uz dobar marketing i promociju ona može pokazati odličnom za sve strane.

Zagreb je, naveo je, povezan s velikim brojem destinacija te mu kotira tri do pet milijuna putnika u vrlo kratkom razdoblju. 

''Iskreno, u početku ne očekujemo nikakva čudesa jer svakoj liniji treba barem godinu dana da se „uhoda". Mi ćemo to iskoristiti za promociju, tako da se u drugoj godini ona već može pokazati dobrom. Definitivno, linija ima potencijal, a uz to je i subvencionirana, tako da minimalno dvije do tri godine neće doći do situacije da se otkazuje ako ne bude popunjavanja'', kazao je Đuzel.

Također je naveo da ona ima i svoju isplativost za putnike jer je prilagođena i cijenom.

''Cijena je uredu, definitivno se isplati, pogotovo za poslovne ljude'', naglasio je Đuzel.

Nakon Zagreba, za nekoliko dana Mostar će biti povezan i s njemačkim gradovima Dusseldorf i Stuttgart. Nove zrakoplovne linije dva puta tjedno od 16. svibnju uvodi njemački „Eurowings".

''Interesiranje je veliko, već sada je punjenje dosta dobro. Riječ je o zrakoplovu s nekih 77 mjesta, a destinacije su itekako atraktivne'', navodi Đuzel.

Kopirati
Drag cursor here to close