Branitelji

Prvi sajam braniteljskih zadruga iz BiH i Hrvatske otvoren u Posušju

Gospodarstvo / Flash | 17. 07. 2014. u 10:40 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prvi sajam braniteljskih zadruga iz BiH i Republike Hrvatske, koji će trajati dva dana (17. i 18. srpnja) otvoren je danas ispred zgrade Općine u Posušju.

Sajam su otvorili načelnik općine Posušje Branko Bago i predsjednik udruge HZ HB Vladimir Šoljić.

Prvi dio sajma je izložbenog karaktera gdje braniteljske udruge predstavljaju svoje proizvode, kazao je Feni Mate Kovač iz službe za razvoj općine Posušje, dodajući kako će se danas održati i seminar o braniteljskim zadrugama, njihovom radu i djelovanju u Republici Hrvatskoj. Predavači su Stipe Efendić, koji će govoriti o primjerima dobre prakse braniteljskih zadruga u RH, zatim Branko Matošin, koji će imati predavanje pod nazivom "Organiziranje braniteljskih zadruga u BiH".

Drugi dan Sajma rezerviran je za seminar o uzgoju ljekovitog i aromatičnog bilja i primarnih poljoprivrednih kultura na kojem će predavati stručnjaci s Agronomskog fakulteta u Mostaru.

Nakon toga, održat će se javna tribina pod nazivom "Sudbina Herceg- Bosne u Haagu". Kao gosti su najavljeni Ivo Lučić, znanstveni suradnik Hrvatskog instituta za povijest, Višnja Starešina, novinarka i publicistkinja i Ante Nazor, ravnatelj Hrvatskog memorijalnog-dokumentacijskog centra Domovinskog rata.

Kopirati
Drag cursor here to close