Sindikat

Prvi maj na ulicama! Vlada zadala završni udarac pravima radnika

Gospodarstvo / Flash | 29. 03. 2017. u 13:40 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjedništvo Glavnog odbora Saveza samostalnih sindikata BiH smatra da su predloženi zakoni o doprinosima i porezima te Zakon o štrajku i Zakon o mirnom rješavanju sporova "završni udarac Vlade Federacije BiH na prava radnika u Federaciji BiH".

Predsjedništvo GO SSS BiH je osudilo i odnos Vlade FBiH prema granskim sindikatima s kojima do sada nisu potpisani kolektivni ugovori, posebno prema Sindikatu BH Telecoma i HT Mostara te pružilo punu podršku svim aktivnostima ova dva sindikata.

Također su osudili, kako se navodi, kontinuirano nepoštivanje zaključaka ESV FBiH od strane Vlade FBiH, posebno onih koji su vezani za proširenje Općeg kolektivnog ugovora, te rokove da se ispregovaraju i potpišu svi kolektivni ugovori.

Kako se ističe u priopćenju za javnost, Predsjedništvo GO SSSBiH je usvojilo zaključak da ovogodišnje obilježavanje 1. svibnja – Međunarodnog praznika rada bude u znaku prosvjeda zbog "maćehinskog odnosa Vlade FBiH prema radnicima u Federaciji BiH, najavljenog donošenja zakona kojima se i konačno potpuno derogiraju i ukidaju radnička prava, te nepoštivanja sindikata kao ravnopravnog socijalnog partnera".

Kopirati
Drag cursor here to close