BESPLATNIH 50€

Provjerite koliko možete zaraditi trgujući cijenom dionica Alibabe na svjetskoj burzi

Gospodarstvo / Flash | 28. 10. 2015. u 07:23 FXLider

Tekst članka se nastavlja ispod banera

FXLider, svim čitateljima Bljeska koji žele da se oprobaju u trgovanju na burzi, daje besplatnih 50€ za trgovanje cjenom dionica Alibabe na svjetskoj burzi, jedinoj burzi gdje možete zaraditi i kada cijene dionica rastu ali i kada cijene dionica padaju.


Prijavite se i uzmite 50€ ovdje.


Od studenog prošle godine do rujna 2015. cijena dionicaa tvrtke Alibaba je pala 52,50% kao posljedica zabrinutosti zbog usporavanja ekonomskog rasta Kine. Međutim od rujna do danas cijena dionica je uspjela ostvariti rast od čak 38% i trenutno se kreće oko 70 dolara.

Alibaba je nedavno ponudila 4.3 milijarde eura za kupovinu Youku Tudou-a, kompanije koja je kineski ekvivalent Youtube-u, sa ciljem da proširi svoju sferu poslovanja izvan on-line maloprodaje. Prema riječima predstavnika kompanije objavljena je neobavezujuća ponuda za kupovinu preostalih 82% dionica kompanije koje još uvek nisu u vlasništvu Alibabe. U svibnju 2014. godine Alibaba je već kupila 18% dionica Youku Tudou-a za 1.2 milijarde eura i uz ovu kupovinu postala bi apsolutni vlasnik.

’Cijena dionica je porasla 2.9% odmah nakon objave ove vijesti i dodatnih 2.9% nakon što je objavljeno pismo u kome se Alibaba obraća svojim dioničarima uz ohrabrujuće analize budućnosti kompanije. Prema riječima jednog od direktora kompanije, Alibaba će uskoro otvoriti svoje urede u Italiji, Francuskoj i Nemačkoj i na taj način prevazići usporavanje ekonomije u Kini’, navode iz FXLider-a.

Alibaba također pokušava proširiti svoje poslovanje i na usluge, kupujući dijelove kompanija kao što su Didi Kuaidi, kineski rival Uber-u ili američka aplikacija za video pozive Tango, dok u isto vreme lansira i vlastite proizvode u sektoru on-line bankarstva. U kolovozu ove godine, nakon manje od 12 mjeseci od izlaska na burzu je objavljen i otkup dionica u visini od 4 milijarde dolara kao poticaj rastu dionica.

I pored trenutnih pozitivnih trendova, kineski gigant on-line prodaje je pod ponovnim pritiskom ove godine zbog sumnje o prodaji falcificirane robe i sada lobira kako bi ostao izvan crne liste američkih trgovinskih predstavnika.

Štoviše, postoje ozbiljne kritike i iz same tekstilne industrije, Burberry i Adidas već su negodovali zbog ponude lažne robe koja se može naći na platformi ove komapnije. Pritisak na Alibabu dolazi i od strane kineskih vlasti upravo zbog falcifikata koji su uključeni u ponudu.


Prijavite se i uzmite 50€ ovdje.


’Neki stručnjaci smatraju da bi zloglasno marketinško ponašanje moglo negativno utjecati na vrijednost dionica Alibabe, međutim posljednje analize ekonomista ukazuju da bi cijena dionica mogla u narednoj godini ipak da dostigne 89.14 dolara’, kažu u FXLider-u.


FXLider ima saradnju sa Fortrade Limited – kompanijom autorizovanom i regulisanom u UK od strane FCA (Financial Conduct Authority) pod licencom broj 609970.
Upozorenje o riziku i odricanje od odgovornosti
Ugovori za razliku u ceni (CFD) predstavljaju proizvode koji se oslanjaju na finansijski leveridž i nose visok nivo rizika za Vaš kapital jer cene mogu brzo da postanu nepovoljne za Vas. Gubici mogu da premaše Vaše depozite i od Vas bi se moglo zahtevati da izvršite dodatne uplate. Ovi proizvodi možda neće biti prikladni za sve klijente i zbog toga morate biti sigurni da ste razumjeli rizike, a potražite i nezavisan savjet. Ovaj materijal ne predstavlja ponudu, traženje niti transakciju u pogledu bilo kog finansijskog instrumenta. FXLider ne prihvataća nikakvu odgovornost za bilo kakvu upotrebu ovih komentara niti za posljedice koje iz toga mogu da proisteknu. Ne daje se nikakvo uveravanje niti garancija za točnost ili potpunost ovih podataka. Sljedstveno tome, svako lice koje postupi prema njima, čini to u potpunosti na vlastiti rizik.

Kopirati
Drag cursor here to close