Lažni prosjaci

Prosjaci zarađuju skoro kao premijer

Gospodarstvo / Flash | 01. 03. 2016. u 14:57 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prosjak koji se u engleskom gradu Wolverhamptonu pretvara da je beskućnik, dnevno "zaradi" 500 funta, piše britanski Daily Mail.

Voditelj odjela za okoliš Wolverhamptona Steve Evans kaže da je ovaj engleski grad suočen s veliki problemom lažnih prosjaka i beskućnika, piše Hina.

Daily Mail piše o neimenovanom muškarcu koji svakodnevno prosi u središtu grada. Vjeruje se da tjedno zarađuje oko 2500 funta. "Meta" su mu kupci u shopping centru i prolaznici. "U središtu grada imamo profesionalne prosjake, uvjeren sam. Oni varaju građane", kaže Evans, upozoravajući da su zbog njih ugroženi pravi beskućnici kojima je uistinu potreban novac za hranu, a ne za alkohol. Evans kaže i da je gradskim vlastima poznato kako taj prosjak živi u vrlo pristojnim uvjetima no da se samo pretvara.

Na godišnjoj razini dobiva 130.000 funta, što je samo 12.000 funta manje od godišnje plaće premijera Velike Britanije Davida Camerona.

"Žalosno je da postoje ljudi koji su u stvarnoj nevolji i pojedinci koji zloupotrebljavaju darežljivost i dobrotu drugih", smatra Evans te dodaje da radi na tome da se prosjaci koji obmanjuju javnost izvedu pred sud.

Kopirati
Drag cursor here to close