Dom naroda

Proračun FBiH za 2017.godinu bit će odobren 29. prosinca?

Gospodarstvo / Flash | 23. 12. 2016. u 14:06 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Federacija Bosne i Hercegovine imat će 29. prosinca proračun za iduću godinu, s neophodnom potvrdom Federalnog parlamenta, ako ga Dom naroda odobri tog dana u istom tekstu prihvaćenom i u Zastupničkom domu, odnosno kao što je danas Federalna vlada utvrdila prijedlog.

Poziv izaslanicima za 29. prosinac je već upućen, potvrđeno je za Fenu iz Doma naroda. Zastupnički dom je dao odobrenje po hitnom postupku na sjednici 20. prosinca. Pet dana ranije Dom naroda je proračun nešto usporio proceduru, pa će stoga još jednom razmotriti prijedlog.

Vlada je danas uputila u proceduru tom domu tekst s ugrađenim korekcijama, odnosno amandmanima, kojima je traženo povećanje stavke za pomoć županijama kao nižim nivoima vlasti s deset na 12 milijuna KM. Odobrila je također novac za sanaciju zdravstvenih ustanova/bolnica od devet milijuna KM.

''Prema utvrđenim prioritetima i potrebom za osiguravanje sredstava na ekonomskim kodovima predviđenim amandmanima, a vodeći računa o principu uravnoteženosti proračuna, umanjeni su Ugovorene i druge posebne usluge – zatezne kamate na sudska rješenja i troškove spora za 1,7 milijuna KM (sa 10 na 8,3 milijuna KM) i brisani Kapitalni transferi privatnim poduzećima i poduzetnicima – Japanski grant – 2 KR u iznosu od 6.000.000 KM i Ostala domaća pozajmljivanja - Trajni revolving fond u iznosu od 3.300.000 KM'', priopćeno je također danas iz Federalne vlade.

Proračun Federacije BiH za 2017. godinu predložen je u iznosu 2.747.628.075 KM na prihodovnoj, kao i na rashodovnoj strani, što je za 148,8 milijuna KM ili za šest posto više u odnosu na ovogodišnji.

Kopirati
Drag cursor here to close