Neispravna ponuda

Propala prodaja imovine Energoinvesta u Hrvatskoj

Gospodarstvo / Flash | 31. 10. 2014. u 12:21 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Javni natječaj za prodaju imovine sarajevskog Energoinvesta koja se nalazi u Hrvatskoj morat će biti ponovljen jer na ranije raspisani nije pristigla niti jedna ispravna ponuda, potvrdio je Oslobođenju direktor Agencije za privatizaciju Federacije BiH Šuhret Fazlić.

Na prodaju je bilo ponuđeno 14 benzinskih crpki kao i Energoinvestova poslovna zgrada te naftni terminali u Zagrebu.

Kao najnižu cijenu za tu imovinu Energoinvesta Agencija je postavila iznos od 6,4 milijuna eura.

Fazlić je kazao kako je na natječaj zapravo prispjela ponuda koja je ispunjavala većinu kriterija i bila bi prihvatljiva, no ipak je morala biti poništena jer je u prispjeloj dokumentaciji stajao i naziv tvrtke-ponuditelja. Prema pravilima Agencije to je morao ostati tajan podatak sve do otvaranja svih prispjelih ponuda.

"Ponuda je u svim ostalim bitnim elementima bila ozbiljna i mislim da će se to realizirati na ponovljenom natječaju", kazao je Fazlić Oslobođenju najavljujući brzu obnovu natječaja.

Kakoje priopćeno iz Agencije za privatizaciju, u ponudi je naveden identitet ponuđača, čime je prekršen javni poziv.

''Iako je bila samo jedna ponuda, ona je okarakterizirana kao formalno neispravna. Morat ćemo raspisati novi javni poziv i sve ponoviti'', navedeno je iz Agencije.

Imovina Energoinvesta u Hrvatskoj ponuđena je na prodaju jer je toj tvrtki donosila samo gubitke, a nametala je velike troškove održavanja.

Kopirati
Drag cursor here to close