Pojačane kontrole

Prometna inspekcija izdala 545 naloga i ulovila 72 radnika 'nacrno'

Gospodarstvo / Flash | 27. 06. 2016. u 10:00 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Inspektorat prometne inspekcije Federalne uprave za inspekcijske poslove od 13. travnja 2016. godine vrši pojačane inspekcijske nadzore na području svih deset županija u FBiH.

Nadzori su usmjereni na kontrolu nelegalnog prijevoza putnika i tereta, javnog prijevoza putnika i tereta u cestovnom prometu, prijevoza roba za vlastite potrebe, dokumenata u sjedištima prijevoznika, rada stanica tehničkog pregleda, kao i provođenja zakona i podzakonskih akata koji uređuju oblast cesta i cestovnog prometa.

Poseban naglasak je na provođenju odredbi Zakona o radnom vremenu, obaveznim odmorima mobilnih radnika i uređaja za evidentiranje u cestovnom prijevozu.

U razdoblju od 13. travnja do 23. lipnja 2016. izvršena su 632 inspekcijska nadzora i sačinjeno 426 zapisnika. Na osnovu zatečenog stanja kontroliranim subjektima izdano je 545 prekršajnih naloga u financijskom iznosu od 365.934 KM.

Također, izrečene su 34 upravne mjere, od kojih se njih 13 odnosi na privremenu zabranu rada kontroliranih subjekata. Od 422 kontrolirana uposlenika, njih 72 je bilo radno angažirano „nacrno“.

Pojačane inspekcijske aktivnosti će biti nastavljene u kontinuitetu, sve dok ne bude utvrđeno da je stanje u ovim oblastima nadzora poboljšano i unaprijeđeno – priopćeno je iz Federalne uprave za inspekcijske poslove.

Kopirati
Drag cursor here to close