Licitacija

Prodaje se tvornica deterdženata Dita

Gospodarstvo / Flash | 07. 05. 2016. u 18:56 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tuzlanska Tvornica deterdženata Dita uskoro bi mogla dobiti svog vlasnika. Objavljen je javni poziv za usmenu licitaciju zainteresiranih za preuzimanje ovog nekadašnjeg gospodarskog giganta, piše Akta.ba.

Vrijednost imovine tvornice u stečaju procijenjena je na više od 17 milijuna KM.

U tuzlanskoj tvornici deterždenata u stečaju trenutno radi oko 70 radnika koji su raspoređeni na poslovima proizvodnje tečnih i praškastih detedženata, a troškovi poslovanja se pokrivaju iz prihoda ostvarenih prodajom.

Na prodaju se stavlja zemljišta sa građevinskim objektima k.o. Husino, strojevi, sitni inventar, kompjuteri, namještaja i drugo u sklopu objekata.

Pravo sudjelovanja na Oglasu o prodaji imovine, imaju sve pravne i fizičke osobe, koje neposredno prije održavanja javnog nadmetanja dostave dokaz o uplati sredstava na ime garancije (depozita).

Prodaja imovine usmenim javnim nadmetanju će se održati dana 3. lipnja 2016. godine (petak) u 12:00 sati u prostorijama Dita dd. Industrija deterdženata Tuzla - u stečaju, Husinskih rudara bb.Tuzla.

Imovina koja je predmet prodaje, može se razgledati svakog radnog dana u krugu stečajnog dužnika Dita d.d. Industrija deterdženata Tuzla u stečaju.

Kopirati
Drag cursor here to close