Nema odrucanja

Prodaja kanabisa preko Interneta skočila za 600 posto

Svi ovi podaci podržavaju rane hipoteze da je kanabis nešto čega se potrošači nisu spremni odreći.
Gospodarstvo / Flash | 12. 06. 2020. u 07:50 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na najvećem tržištu kanabisa u Kanadi, gdje je legalizirana upotreba marihuane u medicinske kao i u rekreativne svrhe, on-line kupovina je povećana za 600 posto od početka ožujka, jer potrošači stvaraju zalihe, izvestio je BNN Bloomberg.

Podatke o prodaji za razdoblje kada se covid-19 proširio po cijeloj zemlji, dala je prodavaonica kanabisa u Ontariju (OCS), prenio je Tanjug.

Iako je možda prerano procjenjivati utjecaj covid-19 na legalnu prodaju kanabisa u dugoročnom razdoblju, podaci OCS pružaju točnu sliku o tome koliko ljudi koriste kanabis tijekom pandemije.

Broj dnevnih online narudžbi kretao se oko 2.500 u prvoj polovini veljače, a naglo se utrostručio na 6.042, 16. ožujka, istog dana kada je premijer Justin Trudeau najavio da će Kanada ograničiti kretanje preko američke granice.


Nakon toga, broj dnevnih narudžbi kretao se oko 5.000 do 3. travnja, kada je broj narudžbi dostigao maksimum od 13.691 - istog dana kada je Ontario proglasio da prodavaonice kanabisa ne spadaju u kategoriju neophodnih servisa. Otprilike dva tjedna kasnije, dnevna prodaja je ostala na razinu od oko 9.000, što je skoro pet puta više od broja narudžbi prije pandemije. Prema podacima, više od trećine svih narudžbi klasificirano je kao novi OCS kupci.

Ne odriču se kanabisa

Svi ovi podaci podržavaju rane hipoteze da je kanabis nešto čega se potrošači nisu spremni odreći.

Kako izvještava 420 INTEL, službeni portal i izvor vijesti vezanih za industriju kanabisa, Ontario je u prošloj godini prodao više od 35 tona legalnog kanabisa, prema priopćenju provincijske korporacije Crown, zadužene za online prodaju i distribuciju.

Prodavaonica kanabisa u Ontariju (OCS) objavila je svoj početni izveštaj u kome je detaljno opisano kako je prva puna fiskalna godina prodaje zaključena u ponedjeljak, pokazujući točno koje se vrste i proizvodi dobro prodaju u najnaseljenijoj provinciji u Kanadi i kako je legalna prodaja pomogla da se smanji značajan dio prodaje s nelegalnog tržišta.

 


OCS je u svom izvještaju naveo da je njegova internet prodavaonica prodala oko 7,2 tone legalne marihuane, dok su 53 prodavaonice s licencama u provinciji prodale 27,9 tona kanabisa od travnja 2019. do kraja ožujka 2020. Prema proračunima OCS-a, u ovom periodu prodato je kanabisa u vrijednosti od 385 milijuna dolara.

Legalno od 2001.

Korištenje marihuane u medicinske svrhe legalno je u Kanadi još od 2001. godine, dok je u listopadu 2018. godine, Kanada postala druga zemlja koja je legalizirala posjedovanje i upotrebu kanabisa u rekreatvine svrhe.

Prema zakonu, konzumacija marihuane u Kanadi dozvoljena je samo punoljetnim osobama, pa su određene stroge kazne za one koji prodaju kanabis maloljetnicima.

Kanađani marihuanu mogu naručiti i putem internetskih stranica i doboti je poštom na kućnu adresu, a na javnim mjestima mogu kod sebe posjedovati do 30 grama marihuane.

Kupovina marihuane nije dozvoljena osobama mlađima od 19 godina, navodi Tanjug.

Kopirati
Drag cursor here to close