Kad smeće ode

Sve će se prati i dezinficirati

Na današnjoj sjednici koja je održana pod predsjedanjem gradonačelnika Grada Mostara Ljube Bešlića naloženo je svim gradskim komunalnim poduzećima da radnim danima rade non stop, ali i u dane vikenda, dok je deponija Uborak dužna sav otpad prihvatiti
Gospodarstvo / Flash | 10. 03. 2020. u 15:59 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zbog situacije u Gradu Mostaru izazvane blokadom deponije Uborak i neodvoženja velikih količina komunalnog otpada na gradskim ulicama, privremeno se zabranjuje odlaganje komunalnog otpada iz drugih općina na sanitarnu deponiju Uborak, jedna je od mjera iz Odluke koju je donio Stožer civilne zaštite Grada Mostara.

Na današnjoj sjednici koja je održana pod predsjedanjem gradonačelnika Grada Mostara Ljube Bešlića naloženo je svim gradskim komunalnim poduzećima da radnim danima rade non stop, ali i u dane vikenda, dok je deponija Uborak dužna sav otpad prihvatiti u što kraćem roku kako bi se normaliziralo stanje u gradu.

Nkon izvršenog odvoza komunalnog otpada Stožer je zadužio PVP Mostar da u suradnji i koordinaciji s komunalnim poduzećima izvrši pranje kontejnera i mjesta na kojima se odlagao otpad. također su zaduženi i domovi zdravlja da u koordinaciji s komunalnim poduzećima i PVP-a izvrše dezinfekciju i deratizaciju kontejnera i mjesta na kojima se odlagao otpad.

U jednoj od doneseni mjera istaknuto je da se ulaz u sanitarnu deponiju Uborak dozvoljava samo zaposlenicima Deponije i komunalnih poduzeća.

Inače, na današnjoj sjednici Stožer Civilne zaštite Grda Mostara detaljno je upoznat s aktualnim epidemiološkim stanjem te aktivnostima koje provode domovi zdravlja vezano uz epidemiju COVID-19 virusa, te je tom prilikom istima naloženo da u suradnji s federalnim i županijskim institucijama poduzmu sve mjere u pravodobnom suzbijanju moguće epidemije.

Kopirati
Drag cursor here to close