Poslovanje s WizzAirom

Priveden ravnatelj beogradske zračne luke zbog poslova s Wizz Airom

Gospodarstvo / Flash | 02. 07. 2014. u 22:23 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ravnatelj beogradske zračne luke "Nikola Tesla" Velimir Radosavljević uhićen je u srijedu u Beogradu pod sumnjom za zloporabe u poslovanju s mađarskom niskotarifnom kompanijom "Wizz Air", izvijestili su beogradski portali i elektronički mediji.

Prema saznanjima "Blica", Radosavljevića se tereti za milijunsku štetu prouzročenu navodno u poslovanju s "Wizz Airom", a vijest o uhićenju potvrdili su medijima i u MUP-u Srbije.

Radosavljević je u ožujku 2011. potpisao s "Wiz Airom" ugovor koji je toj kompaniji omogućio ogromne popuste u beogradskoj zračnoj luci. "Policija sumnja da je na popustima na putničkim pristojbama i avio-uslugama kompanija zaradila 5,4 milijuna eura", navodi "Blic".

Velimir Radosavljević vodio je zračnu luku "Nikola Tesla" od 2009. godine došavši na to mjesto na prijedlog stranke 'Udruženi regioni Srbije' i ministra financija i gospodarstva Mlađana Dinkića u tadašnjoj trojnoj koalicijskoj vladi sa Srpskom naprednom strankom (SNS) i Socijalističkom partijom Srbije (SPS).

Beogradski su tabloidi prethodnih tjedana spekulirali o navodnoj odgovornosti Radosavljevića tvrdeći da policija istražuje malverzacije u beogradskoj zračnoj luci i moguće štetne poslovne ugovore.

Kopirati
Drag cursor here to close