Na obalama Radobolje

Priroda i društvo u Mostaru: Patke osuđene na život u smeću

I dok aktivisti diljem svijeta pozivaju na akciju u borbi protiv velikog ekološkog izazova našeg vremena – zagađenja plastikom, te je i Svjetski dan okoliša bio posvećen upravo zagađenju plastikom, neka druga realnost događa se kod nas.
Gospodarstvo / Flash | 04. 07. 2018. u 13:29 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Patke i pačići su kao što vidite osuđeni na život u smeću, a sve radi nebrige takozvanih građana Mostara'', govori nam jedan od čitatelja prilažući fotografije snimljene danas na obalama rijeke Radobolje u središtu Mostara.  

I dok aktivisti diljem svijeta pozivaju na akciju u borbi protiv velikog ekološkog izazova našeg vremena –  zagađenja plastikom, te je i Svjetski dan okoliša bio posvećen upravo zagađenju plastikom, neka druga realnost i neki drugi svijet događa se u našoj prirodi i društvu.

FOTO: Bljesak.info / Patke u Radobolji opkolila plastika 

Pisali smo i ranije o smeću koje zatrpava mostarsku rijeku, te o ekološkoj nesavjesnosti građana koja je danas izgleda aktivnija nego ikad.

Radobolja je nekad, kako se prisjećaju stariji Mostarci, bila sinonim za ljepotu i čistoću te se iz ove rijeke moglo i piti. Danas, neki drugi grad, neka druga rijeka.

FOTO: Bljesak.info / Patke u Radobolji opkolila plastika 

Iz Udruženja sportskih ribolovaca upozoravali su i na probleme poribljavanja, zagađenje kanalizacijom, pesticidima, pa čak i varikinom koju su vlasnici obližnjih kafića, čisteći terase svojih objekata, puštali u rijeku.

Dodamo li svemu ovom neodgovorne građane koji u rijeku bacaju u otpad, dobijemo upravo ovakvu sliku.  Tužnoj priči mostarske rijeke izgleda nikako da dođe kraj.

Kopirati
Drag cursor here to close