Ministarstvo

Prioritet skupiti novac za Koridor

Gospodarstvo / Flash | 13. 04. 2015. u 10:57 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministar komunikacija i transporta BiH Slavko Matanović smatra da se eventualnim aferama u vezi s gradnjom Koridora Vc trebaju baviti nadležne institucije, a ne ministarstvo koje je nedavno preuzeo.

Matanović je istaknuo kako je nastavak izgradnje autoputa prioritet ovog ministarstva, odnosno da je najznačajnije riješiti pitanje financiranja nastavka gradnje, što će biti aktivnost ne samo ministarstva, već i Vijeća ministara BiH, prenijela je Srna.

Kada je riječ o izgradnji mosta na Savi kod Svilaja, Matanović je podsjetio kako je BiH osigurala pripadajući dio sredstava za gradnju, ali da u prethodnom razdoblju odabrani izvođač nije u ugovorenom roku uveden u radove, zbog čega je ugovor raskinut.

"U suradnji s hrvatskom stranom, trenutno je u postupku priprema nove natječajne dokumentacije. Poduzet ću sve mjere iz svoje nadležnosti kako bi pripremne aktivnosti, i sam postupak gradnje mosta, bili započeti u što skorijem roku", rekao je Matanović za Dnevni avaz.

Prema njegovim riječima, opredjeljenje Ministarstva je da se u postupku imenovanja direktora Regulatorne agencije za komunikacije BiH izbjegnu sve političke konotacije, te da se procedura okonča na zakonit način što prije.

Matanović kaže kako je upoznat o činjenici da su u ovom ministarstvu provođene aktivnosti Agencije za istrage i zaštitu što je, prema njegovoj ocjeni, doprinijelo negativnoj percepciji javnosti u pogledu reputacije.

''O eventualnim koruptivnim radnjama posljednju riječ imat će istražni organi. Najefikasniji lijek protiv korupcije je kada se ispravno i u dobroj namjeri propišu i striktno poštuju zakonske procedure", istaknuo je.

Kopirati
Drag cursor here to close