Poslovanje

Primorac tvrdi: HT je u plusu

Gospodarstvo / Flash | 14. 09. 2016. u 08:29 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Prema prvim preliminarnim rezultatima za prvih osam mjeseci 2016. godine, vidljivi su znakovi stabilizacije i unapređenja poslovanja, te se prema recentno sačinjenim izvješćima neto dobit kreće na razinama od 2 milijuna KM'', izjavio je Vilim Primorac, predsjednik Uprave HT-a Mostar za Večernji list BiH.

Primorac tvrdi da se, iako su mjesečni i kvartalni rezultati poslovanja podložni cikličnim kretanjima, usprkos brojnim vanjskim ograničenjima i izazovima s kojima se suočava telekomunikacijski sektor, uz naslijeđeno stanje tvrtke iz prethodnih perioda, vide znakovi poboljšanja s pripadajućim prihodima HT ERONETA koji premašuju planirane vrijednosti.

''S druge strane, razborito i odmjereno upravljanje troškovima rezultiralo je njihovom ukupnom vrijednošću ispod planiranog iznosa'', naveo je i dodao kako je ''u cjelini gledajući zadovoljan zaustavljanjem negativnih trendova''.

''Posebno je vrijedan doseg da naši korisnici prepoznaju promjene i kvalitativne pomake ponuđenih proizvoda i usluga, što se nepobitno ogleda u širenju ukupnog broja korisnika. Na kraju krajeva, smisao našeg poslovnog djelovanja je ponuda proizvoda i usluga najviše razine kvalitete uz prikladnu cijenu. Korisnici evidentno cijene takav pristup, pa je u tom svijetlu najbolji pokazatelj da njihov ukupan broj pokazuje rastuću tendenciju. Dakle, pro-aktivnim pristupom i zajedničkim angažmanom zaposlenika, temeljenog na visokoj razini znanja i iskustva, ostvarujemo napredak i pronalazimo načine kojima nastojimo neutralizirati intenzitet utjecaja iz makro i mikro okoline poduzeća, te tako stabilizirati poslovanje što nam je temeljni cilj'', rekao je, između ostalog, Primorac.

Primorac se osvrnuo i na negativno mišljenje o financijskom izvještaju JP Hrvatske telekomunikacije d.d. Mostar za 2015. godinu, u kojem se ističu nepravilnosti u knjiženju obračunatih subvencija korisnicima i isplata plaća članovima Uprave te je rekao kako je posljednjih 15-tak godina bilo puno prijava, nepravilnosti i netransparentnosti.

''Vjerujemo da je sada tomu došao kraj i da ćemo, napokon, moći početi normalno poslovati. Posljedica svih tih negativnosti koje su se posljednjih godina prelamale preko ovoga poduzeća jest i afera Gibraltar, čiji se rasplet očekuje ovih dana. Ta je afera uvelike unazadila tvrtku, a posljedice danas itekako osjećamo. Dakle, golemi teret koji je ostavila prošla Uprava odrazio se i na naše poslovanje, no, ponavljam, vjerujem da smo na najboljem putu da otklonimo sve ono što nas je opterećivalo'', rekao je.

Kopirati
Drag cursor here to close