S.K. iz Banja Luke

Prijavljen vlasnik firme koja je poljoprivrednike u BiH ostavila bez novca

Gospodarstvo / Flash | 07. 06. 2016. u 13:21 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Uprava kriminalističke policije Ministarstva unutarnjih poslova Republike Srpske (MUP RS) podnijela je Okružnom tužiteljstvu Banja Luka izvještaj protiv vlasnika "Ital voća" zbog sumnje da je oštetio povrtlare u RS-u, Federaciji BiH i Brčko Distriktu za više od milijun KM.

Vlasnik "Ital voća" S.K. iz Banja Luke se sumnjiči za poslovnu prijevaru, potvrđeno je iz entitetske policije.

''Ova osoba je tijekom 2014. i 2015. godine, obavljajući gospodarsku djelatnost pri sklapanju i izvršenju ugovora sa povrtlarima iz Udruženja povrtlara Republike Srpske i drugim dobavljačima, obmanuo ih prikazivanjem da će obaveze iz ugovora biti ispunjene, odnosno prikrio da obaveze neće moći biti ispunjene'', navode iz MUPRS-a.

Na taj način za povrtlare iz Udruge povrtlara Republike Srpske nastupila je do sada utvrđena imovinska šteta u iznosu od 178.094 KM, a za ostale dobavljače iz Republike Srpske, Federacije BiH i Brčko Distrikta imovinska šteta u iznosu višem od milijun KM.

Mediji u RS-u su ranije objavili da su bojni poljoprivrednici iz RS ostali bez zarade jer je Krunoslav Savarin, vlasnik firme "Ital voće" iz Banja Luke, koja je otkupljivala njihove proizvode, pobjegao kada je trebao da im isplati novac.

Krajem prošle godine su prosvjedovali poljoprivrednici iz Lijevča polja ispred firme "Ital voće" koja je još surađivala i s povrtlarima iz Posavine i Semberije.

Kopirati
Drag cursor here to close