Ekonomski fakultet

Premijer Lasić održao predavanje na Međunarodnom ekonomskom forumu

Gospodarstvo / Flash | 27. 04. 2012. u 13:07 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije Denis Lasić, održao je danas na Međunarodnom ekonomskom forumu ''Zemlje Zapadnog Balkana na pragu Europske unije i eura'', koji se održava u organizaciji Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru, predavanje na temu Strategija razvitka malog i srednjeg poduzetništva HNŽ 2012-2020.

Premijer Lasić govorio je o procesu donošenja Strategije, koja je urađena u okviru programa SEENET kojeg financira Ministarstvo vanjskih poslova Italije, istaknuvši ulogu Ministarstva gospodarstva HNŽ i Udruženja za poduzetništvo i posao LINK iz Mostara koji su bili nositelji aktivnosti na izradi ove Strategije u HNŽ.

''Dosljedna provedba Strategije jamči nam da će HNŽ, u razdoblju od 2012. do 2020. godine, postati najpoduzetničkija regija u Bosni i Hercegovini. Snažnim rastom nametnut će se kao spona buduće europske regije, Dalmacije, s jedne strane i Bosne s druge strane i tako doprinijeti razvitku BiH, kako na europskom putu, tako i na njenom mediteranskom putu'', istaknuo je premijer Lasić u svojoj prezentaciji, dodavši kako je fokus Strategije usmjeren na nezaposlenost, izvoz i poslovne probleme, od kojih se posebno ističu nedostatak kapitala, vještina i konkurencije.

''Uloga Vlade u izradi ovog dokumenta, ali što je i bitnije u njegovoj realizaciji vrlo je značajna, te stoga želim i danas ovdje reći kako ćemo učiniti sve da ono što je Strategija zacrtala, a u nadležnosti je Vlade provedemo u djelo'', kazao je premijer Lasić, dodavši kako je zadaća Vlade stvarati povoljnije okruženje za investitore, raditi na tome da se birokratske procedure svedu na što je moguće manju mjeru i da Vlada i njena tijela budu potpora ljudima koji su spremni svoje ideje i svoj kapital uložiti na naše prostore.

''Pokazatelji su jasni - danas u našoj Županiji u malom i srednjem poduzetništvu imamo oko 30.000 uposlenih. Učinimo sve da se ostvare ciljevi Strategije i da ih u 2020. bude, kako je planirano, oko 50.000'', zaključio je premijer Lasić.

Kopirati
Drag cursor here to close