Neum i Mostar

Prekogranično-zeleno, obnovljivo i energetski učinkovito umrežavanje

Gospodarstvo / Flash | 12. 02. 2016. u 06:55 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U sklopu projekta ''CB-GREEN; Prekogranično-zeleno, obnovljivo i energetski učinkovito umrežavanje'' u tijeku je izrada Akcijskog plana energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora energije za Općinu Neum i Grad Mostar. 

Tim povodom održat će se dvije  radionice vezane za izradu Akcijskih planova. Prva radionica se održala u Neumu, 11.02.2016. u galeriji Grand hotela Neum, a druga radionica danas u Mostaru, 12.02.2016. u Gradskoj vijećnici s početkom u 10.00 sati. 

Projekt ''CB-GREEN ; Prekogranično -  zeleno, obnovljivo i energetski učinkovito umrežavanje'' financira Europska Unija u okviru IPA Programa prekogranične suradnje.

Kako bi se izradio što sveobuhvatniji Akcijski plan EE Općine Neum i Grada Mostara, na navedene radionice su pozvani sve zainteresirane strane, ključne u izradi Plana, da daju svoj kritički osvrt, kreiraju ambijent za transparentnu izradu Plana, te uvide mogućnost za dobivanje financijskih sredstava za realizaciju projekata energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora energije.

Radionicu u Neumu je podržao i nazočnima se obratio načelnik Općine Neum, dr. Živko Matuško. Radionicu u Mostaru će otvoriti gradonačelnik Grada Mostara Ljubo Bešlić. Na teme energetske efikasnosti i obnovljivih izvora energije prisutnima će govoriti predstavnici Fonda za zaštitu  okoliš FBiH, Fonda za zaštitu okoliša HNŽ , te predstavnici međunarodnih organizacija UNDP, GIZ, USAID i World Bank.

Nakon uvodnih obraćanja,  CETEOR d.o.o. Sarajevo će prezentirati metodologiju  izrade navedenih Akcijskih planova.

 

Kopirati
Drag cursor here to close