Planiraju manifestacije

Predstavništvo njemačkog gospodarstva proširuje prisutnost na tržištu BiH

Gospodarstvo / Flash | 28. 06. 2016. u 14:54 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predstavništvo njemačkog gospodarstva (AHK) u BiH u tijeku ove godine organizirat će regionalne manifestacije širom BiH kako bi proširili prisutnost na bh. tržištu, najavljeno je na susretu s novinarima koji je održan danas u Sarajevu.

Zamjenik direktora AHK Martin Gaber izjavio je da će na tim susretima biti obrađivane teme koje su aktualne i interesantne za kompanije u određenoj regiji, a uz nazočnost predstavnika vlasti.

Precizirao je da je takva manifestacija već održana u Širokom Brijegu, a da je do kraja godine planirano održavanje sličnih događaja u Banja Luci i Tuzli.

Gaber je najavio i održavanje neke vrste bavarskog pivo festivala, te skoru promociju tri sajma koja AHK zastupa, a riječ je o sajmovima u Kelnu, Munchenu i sajmu igračaka u Ninbergu.

Dodao je da će AHK ove godine organizirati poslovno putovanje za predstavnike bh. kompanija u Njemačku o temi "Snaga vode", a u okviru kojeg će moći vidjeti postrojenja i tehnologije vezane za hidro-energiju.

Također, Gaber je rekao da će BiH posjetiti delegacija predstavnika kompanija iz Bavarske kako bi se sastali s predstavnicima bh. firmi kako bi razmatrali moguću suradnju.

Naveo je da AHK planira organizirati Dan njemačkog angažmana na kojem bi predstavili ukupan dosadašnji angažman njemačkih institucija i kompanija u Bosni i Hercegovini.

Kopirati
Drag cursor here to close