ulaganja

Predstavnici 29 grčkih kompanija planiraju investirati u BiH

Gospodarstvo / Flash | 29. 02. 2016. u 16:56 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Veleposlanik Grčke u Bosni i Hercegovini Karolos Gadis razgovarao je s direktorom Agencije za unapređenje stranih investicija (FIPA ) Gordanom Milinićem o posjeti visokog izaslanstva Vlade Grčke BiH.

Sastanak bi trebao biti održan 16. ožujka, u okviru kojeg je planiran poslovni forum na kojem će sudjelovati 29 predstavnika kompanija iz Grčke zainteresiranih za ulaganja i ekonomsku suradnju sa bh. gospodarstvenicima.

Grčke firme su zainteresirane za projekte iz oblasti turizma, građevinske industrije, energetske infrastrukture i upravljanje vodama. Također, postoji interes i za otvaranje filijale jedne od grčkih banaka u BiH koja bi bila na usluzi i financijski podržavala grčke investicije u BiH.

Osim toga, postoji i interes za uspostavljanje aviolinije između BiH i Grčke, što bi doprinijelo značajnijoj suradnji u oblasti turizma i povećalo ekonomsku suradnju dvije zemlje.

FIPA će u narednom razdoblju voditi intenzivne razgovore i pripreme s veleposlanstvom Grčke u vezi pripreme adekvatnih projekata za koje je iskazan interes, a koji će biti predstavljeni na forumu.

FIPA će također biti na raspolaganju svim grčkim investitorima, od implementacije investicija do okončanja investicionih projekata, priopćeno je iz te agencije.

Kopirati
Drag cursor here to close