Usporena procedura

Predložene izmjene Zakona o igrama na sreću proceduralno vraćene u nacrt

Gospodarstvo / Flash | 08. 12. 2016. u 19:17 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U nastavku jedne od ranije započetih sjednica Doma naroda Parlamenta Federacije BiH, većinom glasova je odbačen prijedlog Federalne vlade da izmjene i dopune Zakona o igrama na sreću FBiH budu razmotrene po hitnom postupku.

Time je procedura usporena i tekst vraćen u redovni postupak, u formu nacrta.

S predlaganom hitnom procedurom slagala se većina  Bošnjaka, ali su protiv bili većina Srba, Hrvata i članova  kluba izaslanika ostalih naroda.

Bošnjaci su obrazlagali da zakon treba donijeti po hitnom postupku, kako je i predlagala Federalna vlada, zbog očekivanih proračunskih efekata, a protivnici tvrdili da proceduru treba usporiti u korist kvalitetnog uređenja svih aspekata zakona, ekonomskih i društvenih, kako su navodili.

Rasprava je na trenutke bila oštra.

Više izaslanika iz različitih klubova je tražilo da dopremijerka i ministrica financija FBiH Jelka Milićević kaže koje pozitivne ili negativne efekte može donijeti predloženi tekst, ali ona nije željela obrazlagati.

Kada je tekstu glasanjem usporena procedura, izaslanicima ga je u ime Vlade kao predlagača obrazložio pomoćnik u Ministarstvu financija FBiH za poreznu politiku Hajrudin Hadžimehanović.

Kopirati
Drag cursor here to close