IDDEEA

Pratite na internetu put izrade svojeg dokumenta

Gospodarstvo / Flash | 01. 04. 2016. u 12:37 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Agencija za identifikacijske dokumente, evidenciju i razmjenu podataka BiH (IDDEEA) je građanima na raspolaganje stavila eServis putem kojeg će moći pratiti faze postupka izrade putne isprave, osobne iskaznice i vozačke dozvole od trenutka podnošenja zahtjeva za izdavanje kod nadležnog organa do uručenja.

Korištenje ovog eServisa je besplatno, a da bi se pokrenula provjera u tražena polja potrebno je unijeti podatke kojima raspolaže osobno podnositelj zahtjeva.

Servis ''Provjera statusa zahtjeva za osobne dokumente se nalazi na lijevoj strani web-portala IDDEEA-e, a svi nadležni organi za izdavanje osobnih dokumenata u BiH također imaju mogućnost integriranja ovog eServisa na svoje web-portale.

Građanima je, kako je priopćeno iz IDDEEA-e ovim omogućeno da na jednostavan način dobiju uvid u trenutni status zahtjeva te da unaprijed mogu planirati preuzimanje izrađenog osobnog dokumenta na lokaciji nadležnog organa.

Zahtjev, odnosno osobni dokument se može nalaziti u jednoj od sljedećih faza postupka: zahtjev čeka na provjeru identiteta (u toku elektronska provjera podataka u nadležnom matičnom uredu); zahtjev dostavljen u podsistem za proizvodnju (zahtjev dostavljen u nadležnost IDDEEA-i radi izrade dokumenta); dokument kreiran (dokument izrađen i nalazi se u nadležnosti IDDEEA-e); dokument u transportu (dokument se nalazi u fazi transporta ka nadležnom organu za izdavanje dokumenta) te dokument spreman za uručenje (izrađen dokument se nalazi u nadležnosti organa za izdavanje dokumenta).

IDDEEA će i dalje raditi na kreiranju servisa koji će pojednostaviti procedure i građanima omogućiti efikasniju i kvalitetniju uslugu.

Kopirati
Drag cursor here to close