Javni poziv

Pozivaju se poslodavci da zaposle osobe s invaliditetom

U srijedu 16. ožujka 2022.,objavit će se Javni poziv za novo zapošljavanje i samozapošljavanje osoba s invaliditetom u iznosu od 6.000.000 KM, kao i za programe održivosti zaposlenosti osoba s invaliditetom u iznosu od 3.250.000 KM.
Gospodarstvo / Flash | 15. 03. 2022. u 09:17 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Fond za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom objavit će u srijedu 16. ožujka 2022., Javni poziv za novo zapošljavanje i samozapošljavanje osoba s invaliditetom u iznosu od 6.000.000 KM, kao i za programe održivosti zaposlenosti osoba s invaliditetom u iznosu od 3.250.000 KM.

''Pozivamo poslodavce da zaposle osobe s invaliditetom, te da se uvjere u njihove sposobnosti i vještine. Osobe s invaliditetom, koje će biti zaposlene kroz ovaj javni poziv, pozivamo da svojim radom i angažmanom osiguraju održivost svojih radnih mjesta'', rekao je v.d. direktora Fonda za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom Riad Kremić.

Također je dodao da je u proteklom razdoblju održano više sastanaka s predstavnicima općina i gradova u FBiH kako bi se svim zainteresiranim približio rad Fonda, programi podrške, te načini apliciranja na javne pozive Fonda. U tu svrhu najavljene su i prezentacije na koje su pozvani predstavnici svih kantonalnih institucija, lokalnih samouprava, javnih poduzeća i ustanova, privatnih poduzeća, Udruženja poslodavaca, Gospodarske komore, Obrtničke komore, udruženja osoba s invaliditetom, poslodavci, osobe s invaliditetom, te svi ostali zainteresirani.

''Nažalost, veliki broj osoba s invaliditetom je izvan tržišta rada upravo zbog iskustva otežanog zapošljavanja. Cilj javnih prezentacija je dati odgovore na pitanja, razjasniti nedoumice, pa čak i razgovarati o strahovima poslodavaca koji proizlaze iz nedostatka iskustva ili informacija što to zapravo znači zaposliti osobu s invaliditetom'', istaknuo je Kremić.

Naglasio je da Fond ostaje na raspolaganju predstavnicima lokalne samouprave na području cijele Federacije BiH, te da su spremni na transparentan način pružiti ekspertnu podršku kako bi svi zainteresirani mogli aplicirati na Javni poziv Fonda, a sve s ciljem unapređenja položaja osoba s invaliditetom.

Javni poziv bit će otvoren do 6. travnja 2022., a pravo apliciranja imaju svi pravni subjekti s područja Federacije Bosne i Hercegovine. Podaci i informacije o načinima apliciranja, namjeni sredstava, te potrebnim uvjetima nalaze se na web stranici Fonda (www.fond.ba).

 

Kopirati
Drag cursor here to close