Sud

Poziv osobama koje imaju nekretnine u općini Tomislavgrad

Gospodarstvo / Flash | 08. 02. 2016. u 09:17 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Općinski sud u Livnu objavio je Poziv osobama koje imaju nekretnine u općini Tomislavgrad da prijave svoje pravo na nekretninama.

''Pozivamo sve osobe koje imaju nekretnine u katastarskim općinama Kolo, Kovači i Ćavarov Stan u Općini Tomislavgrad da prijave svoja prava na nekretninama u Zemljišnoknjižnom uredu Općinskog suda u Livnu, Odjeljenje suda Tomislavgrad'', navodi se u pozivu.

Naime, u sklopu provedbe Projekta registracije nekretnina, odnosno usklađivanja podataka katastra i zemljišne knjige u Federaciji Bosne i Hercegovine, Općinski sud u Livnu, Odjeljenje suda Tomislavgrad je dana 21.12.2015. godine, pokrenuo javnom objavom proceduru uspostave i zamjene zemljišne knjige.

''S tim u vezi, još jednom pozivamo sve osobe koje imaju nekretnine u katastarskim općinama Kolo, Kovači i Ćavarov Stan u Općini Tomislavgrad da prijave svoja prava na nekretninama, najdalje do 19.2.2016. godine'', navodi se.

Prijave se vrše u Zemljišnoknjižnom uredu Općinskog suda u Livnu, u odjeljenju suda u Tomislavgradu, na adresi Kralja Zvonimira bb, 80240 Tomislavgrad, svakim radnim danom od 8:30 do 14.30 sati. Podneske je moguće dostaviti i putem pošte na istu adresu.

Osobe koje polažu pravo na nekretnine su dužne dostaviti dva primjerka dokaza svog vlasništva ili drugog prava, a u slučaju potrebe pribavljanja dodatnih dokaza, na njihov osnovan zahtjev rok će se produžiti najmanje za 90 narednih dana. Ovim putem upozoravamo da ako u produženom roku ne uslijedi dostava novih dokaza, zemljišnoknjižni uložak će se uspostaviti na osnovu do tada pribavljenih dokaza.

''Također, pozivamo sve osobe koje imaju nekretnine u navedenim katastarskim općinama da provjere prijenos svoga vlasništva iz Knjige položenih ugovora i Knjige etažnog vlasništva u elektronskoj zemljišnoj knjizi kako biste osigurali apsolutnu zaštitu svojih prava. Svi upisi u zemljišne knjige za katastarske općine, koje su predmet uspostave ili zamjene zemljišne knjige, a u okviru “Projekta registracije nekretnina”, provodit će se bez naplate sudskih taksi'', navodi se u pozivu i dodaje da se za više informacija o prijavama kontaktira Janja Krstanović, zemljišnoknjižni referent Općinskog suda u Livnu, Odjeljenje suda u Tomislavgradu, na tel: 034/354-629

Inače, Federalna uprava za geodetske i imovinsko-pravne poslove pokrenula je Projekat registracije nekretnina, koji se odnosi na usklađivanja podataka iz katastra i zemljišne knjige, a koji se realiziraju u sklopu komponente A projekta „Registracija nekretnina“ – RERP.

Komponenta A RERP-a „Ažuriranje podataka za registraciju nekretnina“ je glavna komponenta Projekta, koja se u najvećoj mjeri odnosi na usklađivanje podataka katastra i zemljišnih knjiga, i to za cijelo urbano područje Federacije BiH.

Kroz Projekat je predviđeno i prijenos podataka iz Knjige položenih ugovora (KPU) u zemljišnu knjigu za katastarske općine koje su obuhvaćene Projektom. Dodatne informacije o Projektu registracije nekretnina možete zatražiti putem maila: [email protected]

Kopirati
Drag cursor here to close