Dođite i uložite

Poziv Kuvajćanima: Invest in Bosnia and Herzegovina

Gospodarstvo / Flash | 22. 08. 2016. u 13:58 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predstavnici Agencije za unapređenje stranih investicija BiH (FIPA) razgovarali su s veleposlanikom Bosne i Hercegovine u Kuvajtu Mehmedom Halilovićem o zajedničkom radu na prezentaciji projekata za ulaganje u BiH, promociji zemlje, kao i medijskoj kampanji ''Invest in Bosnia and Herzegovina'' u Kuvajtu.

Veleposlanik Halilović je informiran o trenutnim aktivnostima Agencije na promociji zemlje i pronalasku ulagača, suradnji s nadležnim institucijama u BiH koje su nadležne za privlačenje stranih ulaganja, suradnji s inozemnim medijima u okviru koje se promovira BiH kao lokacija koja nudi značajne mogućnosti za ulaganje.

Također je upoznat o trenutnom prilivu stranih ulaganja iz Kuvajta u BiH koji, po podacima Središnje banke BiH, zaključno s prosincem 2015. godine, iznose 168 milijuna KM (86 milijuna eura), te da se Kuvajt nalazi na 14. mjestu liste najznačajnijih ulagača u BiH.

Halilović je govorio o trenutnim aktivnostima bh. veleposlanstva u Kuvajtu na polju povećanja izvoza iz BiH, o predstojećem sajmu bh. proizvoda koji će biti održan u Kuvajtu, kao i projektu Outlet centra koji će se graditi na području Općine Ilijaš, a koji predstavlja kuvajtsku investiciju.

Od veleposlanika Halilovića je između ostalog zatražen puni angažman na realizaciji promotivne kampanje ''Invest in Bosnia and Herzegovina'' koju je FIPA pokrenula s ciljem daljeg poboljšanja imidža zemlje i skretanja ppzprnosti stranih ulagača na potencijale BiH, kao i na koordinaciji aktivnosti vezanih za organiziranje promotivnih skupova koje će se održavati u narednom razdoblju u Kuvajtu, priopćeno je iz FIPA-e.

Kopirati
Drag cursor here to close