Gospodarski centar

Poželjan kao nikad prije: Rekordan broj novih firmi u Beču

Gospodarstvo / Flash | 08. 04. 2015. u 11:27 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Gospodarski centar Beč je poželjan i atraktivan kao nikada prije.Prethodne godine postignut je novi rekord pri osnivanju međunarodnih poduzeća. U Beču je u 2014. godini otvoreno ukupno 159 stranih poduzeća. Podršku pri osnivanju nude bečka gospodarska agencija "Wirtschaftsagentur Wien" i austrijska biznis agencija "ABA-Invest".

U 2011. godini broj novih stranih poduzeća u Beču iznosio je 126, a u 2013. već 133. Otvaranja stranih poduzeća donose ukupno 960 novih radnih mjesta te novi investicijski rekord viši od 244 milijuna eura.Bečka Gospodarska agencija aktivno reklamira gospodarski centar Beč u cijelom svijetu, a iskustva su pokazala da prije svega osobni kontakti donose uspjeh.

Međunarodni tim Gospodarske agencije je u 2014. godini putovao u 15 zemalja, između ostalog u Njemačku, SAD, Japan, Kinu, Južnu Koreju, Brazil i Rusiju, sudjelovao je na 20 međunarodnih sajmova te predstavio Beč na više od 100 manifestacija. Beč je po broju međunarodnih firmi i radnih mjesta vodeća austrijska pokrajina.

Najviše su zastupljena poduzeća iz Mađarske (15), Rusije (11) i Ukrajine (8). Više od 40 start- up poduzeća iz 13 zemalja ove godine su se prijavila za bečke pakete dobrodošlice za start-upove u vrijednosti od 7.500 eura. Paketi sadrže cijenu leta, smještaja, mjesto u co-working spaceu i trening. Nova mlada poduzeća bit će predstavljena na ovogodišnjem "Pioneers Festivalu".

U 2014. godini u Beču je uspješno otvorena nekadašnja proizvodna jedinica OMV-a "Lukoil Lubricants", njemačko poduzeće "Greenvest" te slovačko poduzeće za proizvodnju elektrovozila "Greenway". U proteklih jedanaest godina u Beču je osnovano 1.200 međunarodnih poduzeća, što je donijelo više od 10.000 radnih mjesta i investicije u visini od jednu milijardu eura, priopćio je Compress Sarajevo - Kontakt biro Grada Beča.

Kopirati
Drag cursor here to close