Malo statistike

Potroši li se išta struje: Koliko otpada na kuhalo ili na grijanje?

Gospodarstvo / Flash | 22. 05. 2015. u 13:34 M.A.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sukladno Programu i planu provedbe statističkih istraživanja od interesa za Federaciju BiH, na prostoru grada Mostara će se od 25. svibnja do 7.lipnja 2015. godine provesti anketa o potrošnji energije u kućanstvima.

Anketiranje domaćinstava na terenu obavljat će anketari ovlašteni od strane Federalnog zavoda za statistiku.  Anketa o potrošnji energije u domaćinstvima provodi se po uzorkom odabranim kućanstvima na području grada.

Anketu će sprovoditi anketari metodom intervjua pomoću upitnika.

Svaki anketar kod obilaska domaćinstva ima ovlaštenje i akreditaciju nadležnih statističkih institucija, kojom je ovlašten za provođenje Ankete.

Osnovni cilj ankete o potrošnji energije u kućanstvima je poboljšanje statističkih podataka o krajnjoj energetskoj potrošnji s posebnim osvrtom na obnovljive izvore energije, kao i podaci o potrošnji pojedinačnih energenata za grijanje, za kuhanje, za pripremu tople vode, za hlađenje, upotrebu kućanskih aparata i osobnih automobila u domaćinstvu, kao i energetska potrošnja i troškovi energetske potrošnje domaćinstva u posljednjih godinu dana.

"Koristimo priliku da zamolimo za puno razumijevanje i pomoć u provedbi ove aktivnosti. Prikupljeni podaci iz ankete su povjerljivi i isti će se , sukladno s odredbama Zakona o statistici Federacije BiH (Službene novine FBiH br. 63/03 i 9/09), koriste isključivo u statističke svrhe", stoji u priopćenju iz Agencije za statistiku BiH.

Anketa o potrošnji energije u domaćinstvima u Bosni i Hercegovini bit će realizirana prema standardima EUROSTAT-a i uz podršku Energetske zajednice.

Terensko istraživanje bit će provođeno na reprezentativnom uzorku od 7.083 slučajno odabranih domaćinstava iz svih krajeva Bosne i Hercegovine.

Kopirati
Drag cursor here to close