Zajednički programi

Potreban brz i siguran oporavak zračnog prometa između SAD-a i Europe

Avio kompanije traže da se razmotre zajednički programi SAD i EU-a
Gospodarstvo / Flash | 22. 07. 2020. u 08:45 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Najveće američke i europske aviokompanije zatražile su danas od EU i Bijeele kuće da razmotre zajednički program EU i SAD za testiranje putnika na Covid-19 kao jedan od načina da se ljudima ponovo omogući putovanje.

U pismu upućenom američkom potpredsjedniku Mikeu Penceu i europskom komesaru za unutarnja pitanja Ylva Johansson rukovoditeljii "Amerikan arlinesa", JUnited airlinesa", "Lufthanse" i "Internetional airlinesa" zatražili su "siguran i brz povratak zračnog prometa između SAD i Europe".

Gotovo svim Europljanima trenutno je zabranjeno da odu u SAD i slične restrikcije uvedene su za Amerikance zbog pandemije virusa korona, piše RSE.

"Priznajemo da testiranje predstavlja niz izazova, ali vjerujemo da bi sličan pilot program za transatlantsko tržište mogao biti izvanredna šansa za administraciju i industriju da zajedno rade i pronađu način za premašivanje prepreka i razmotre sva rješenja radi zaštite zdravlja, gradnje povjerenja i sigurne obnove putovanja između SAD i Europe" ističe se u pismu.

Glasnogovornik "Lufthanse" Andreas Bartels rekao je da je kompanija "željela da iznese ovu temu jer smatraju da postoji mogućnost za testiranje ljudi na aerodromu, kao što je to u Frankfurtu".

Američki i dužnosnici EU su u lipnju razgovarali o zamisli da testiranje bude način da se Amerikancima omogući da putuju u Europu, ali nisu postigli dogovor.

EU je u lipnju isključila SAD sa svoje liste sigurnih zemalja.

Kopirati
Drag cursor here to close